Contact

Ville Valo la Sala Palatului, 08.04.2024

          Chiar dacă Ville Valo a concertat în cadrul Metalhead Meeting din anul 2023, spectacolul din data de 08.04.2024 a fost așteptat cu mare interes de cei/cele care sunt fani dedicați ai acestui artist.
          Fiind cunoscut ca frontman, respectiv solist în cadrul trupei HIM, trupă care s-a destrămat în anul 2017, Ville Valo reușește prin prestațiile sale să readucă publicului din farmecul momentelor când trupa era activă. Prin vocea sa distinctivă, cu tonalități grave și melancolice, precum și prin versurile sale poetice și introspective, Ville Valo reușește să reîmprospăteze memoria acelor vremuri celor care, probabil, s-au format drept cupluri pe melodiile lui, dar și să inspire melancolie și lirism celor care l-au descoperit ceva mai târziu.
          Publicul prezent la acest concert, preponderent feminin, a fost unul destul de variat ca vârstă, de la tineri și foarte tineri la cei trecuți de prima tinerețe, a doua și a treia, dacă pot spune așa.
          Desi știam la ce să mă aștept în ceea ce privește reacția fanilor, ceea ce s-a întâmplat la acest concert a fost un pic diferit față de așteptările mele.
          Întrucât fotografilor prezenți la eveniment li s-a pus în vedere să nu încurce publicul prin fotografierea din zone apropiate scenei, acest lucru s-a dovedit oricum imposibil de pus în practică. În momentul aprinderii Heartagram-ului, toată lumea s-a ridicat în picioare, iar mulți s-au repezit către scenă, pentru a ocupa un loc cât mai aproape de aceasta, fapt care a impus intervenția agenților de pază.

          Deși ca artist solo Ville Valo a lansat un singur album intitulat Neon Noir ce a fost lansat în ianuarie 2023, mulți din cei prezenți doareau să asculte mai ales vechile piese din perioada HIM, lucru care s-a și întâmplat. Este destul de greu să ai o astfel de moștenire în urmă și să nu profiți de ea.
          Astfel, setlistul a fost o întrepătrundere de piese noi și piese vechi, începând cu o piesă proprie, Echolocate Your Love, și continuând cu una HIM, Killing Loneliness, urmată de alta proprie, apoi alta HIM și tot așa: una de pe Neon Noir, una HIM.
          Pentru mine a fost o plăcere să reaud live piesa Join Me in Death, una dintre cele mai cunoscute din cariera pe care a avut-o Ville Valo în trupa HIM. Bineînțeles că am avut parte și de bis, ba chiar de două.

          Pot spune că a fost un spectacol de gothic metal pur, publicul fiind prezent atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional pe parcursul întregului recital, Sala Palatului fiind o gazdă perfectă pentru acest act artistic.

          Setlist:

01. Echolocate Your Love
02. Killing Loneliness (HIM song)
03. Run Away From the Sun
04. Right Here in My Arms (HIM song)
05. Loveletting
06. Rip Out the Wings of a Butterfly (HIM song)
07. Heartful of Ghosts
08. Join Me in Death (HIM song)
9. Salute the Sanguine
10. The Kiss of Dawn (HIM song)
11. Neon Noir
12. The Funeral of Hearts (HIM song)
13. The Foreverlost
14. Poison Girl (HIM song)
15. Vertigo Eyes

Encore:

16. Gone With the Sin (HIM song)
17. In Trenodia
18. Buried Alive by Love (HIM song)
19. Saturnine Saturnalia

Encore 2:

20. When Love and Death Embrace.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Articles

Contact

Contact

Telefon: 0745707986 E-mail: ovidiu.panait@mail.com Facebook page: https://www.facebook.com/PhotoLegions Instagram page: https://www.instagram.com/photolegions/