Evenimente viitoare

Metalhead Meeting 2024 17.07 – 20.07.2024, Romexpo, București

UPDATE 02.02.2024

Trupele Steel Panther (US), Alestorm (UK), Kamelot (US), Moonspell (PT), Ne Obliviscaris (AU) si Infected Rain (MD) vor canta la festivalul Metalhead Meeting. Acestea sa adauga celor deja anuntate: Judas Priest (UK), Rotting Christ (GR), Ihsahn (NO), Tiamat (SWE), Jugle Rot (US), Anders Colsefni (US) si Kaosis (NZ) si sunt primele confirmate din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024 care va avea loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central.

Cu aceasta ocazie lineup-ul scenei mari din prima zi (17 iulie) este gata. Pe aceasta vor urca: Judas Priest, Steel Panther, Alestorm si Ne Obliviscaris iar biletele de o zi pentru aceasta zi sunt deja in vanzare la pretul de 279 de lei. Se pun in vanzare doar 1000 de bilete de o zi pentru 17 iulie datorita numarului mare de abonamente vandute.

Dupa epuizarea acestor 1000, vom pune in vanzare inca 1000 la pretul de 350 de lei. In curand vom reveni si cu lineup-ul de pe scena doi din prima zi. Inca o veste buna pentru fani e ca Judas Priest vor canta 90 de minute!

Tot in curand va fi finalizat si lineupul pe celelalte zile si se vor pune bilete de o zi in vanzare si pentru acestea.

Organizatorii anunta in 2024 si un camping la Metalhead Meeting. Acesta costa 149 de lei pe 4 zile de persoana si se afla fix langa cupola Romexpo in zona cu iarba din jurul acestia si are o capacitate de doar 1.000 de persoane. Facilitatile incluse sunt dusuri, toalete, food court si zona de bar cu preturi de camping (nu de festival), paza, acces controlat, curent electric. Campingul se deschide pe 17 iulie la pranz si se inchide pe 21 iulie tot la pranz. Fix langa camping este si parcarea B unde va puteti lasa masina (contra cost). Organizatorii nu ofera si corturi, spectatorii trebuind sa vina cu acestea.

Metalhead Meeting 2024 are loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central (A) dar si in imprejurimi (detalii in curand). Vom avea doua scene pline de nume serioase, cum v-am obisnuit. Dupa ce i-am avut ca si headlineri in precedentele editii pe Slayer, Slipknot si Pantera unde am avut peste 30.000 de fani in cele trei zile de festival, tinem stindardul metalului sus iar in al 11-lea an de Metalhead Meeting va promitem un lineup atractiv, ca de obicei cu doua scene si peste 30 de trupe.

Aflat la cea de-a 11 editie, Metalhead Meeting este cel mai mare festival de rock si metal din Romania fiind deja primul festival de gen din Romania incadrat la major festivals datorita lineupului si al vanzarilor de bilete. In 2023 acesta a avut peste 10.000 de fani pe zi iar headliner a fost Pantera iar in trecut nume precum Slayer sau Slipknot au urcat pe scena festivalului.

In 2024 festivalul ofera o singura categorie de bilete si o zona VIP la etaj (inel 1) cu facilitati extra pentru fanii care au bilete acolo.

Tot din 2024 concertele vor tine in anumite zile pana la miezul noptii, asta inseamna mai multi artisti si setlisturi mai lungi dar si o rockoteca dupa concerte, in caz ca vreti sa mai stati la o bere, doua, trei. In exteriorul Pavilionului vom avea si o zona de merch, o zona de mese cu un food court generos dar si alte activitati. De asemenea, lucram si la amenajarea unui camping la Romexpo pentru fanii care vin din tara. Vom reveni cu detalii pe parcurs.

Primele abonamente de patru zile au pret earlybird si se gasesc pe iaBilet.ro.
Copiii sub 10 ani au intrare gratuita insotiti de un adult posesor de bilet.

Steel Panther vin din Los Angeles, Statele Unite. Si-au inceput activitatea in 2000 sub numele de Metal Shop, pe care ulterior l-au schimbat in Metal Skool pentru ca mai apoi in 2008 sa ajunga la Steel Panther.

Abordeaza ca un Glam Metal dus spre paroxism, fiind definiti mai mult ca fiind o formatie de Comedy Glam Metal. Concertele lor sunt un adevarat show in care artistii interactioneaza foarte mult cu publicul, Steel Panther primind chiar in doua randuri premiul Live Act of the Year din partea Loudwire. Odata cu lansarea albumului ‘Balls Out’ in 2011 au indceput sa devina din ce in ce mai cunoscuti, ajungand sa deschida pentru formatii precum Def Leppard, Motley Crue sau Guns n’ Roses. Pana in prezent au lansat sase materiale de studio, cel mai recent ‘On the Prowl’ fiind oferit fanilor anul trecut.

Alestorm vin din Perth, Scotia si abordeaza un Pirate Metal cu influente de Power si Folk Metal. Initial au pronit la drum ca fiind o formatie de Power Metal insa dupa succesul piesei ‘Heavy Metal Pirates’ au pastrat tematica pirate atat in muzica cat si in versuri. Au lansat pana in prezent sapte materiale de studio, cel mai recent fiind „Seventh Rum of a Seventh Rum” din 2022 disc ce a ajuns in peste 10 topuri din intreaga lume.

Kamelot sunt din Florida, Statele Unite. Cu o activitate inceputa in 1987, Kamelot se numara printre formatiile etalon ale Power si Symphonic Metalului. Pana in prezent au lansat 13 albume de studio in cadrul carora au colaborat cu o serie de artisti importanti ai scenei metal precum Jon Oliva (Savatage), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish), Shagrath (Dimmu Borgir) sau Simone Simons (Epica). Temele lirice variaza de la teme de natura sociala la cele cu caracter fantasy. Au urcat pe scena celor mai importante festivaluri de metal din lume precum Wacken, Rock Am Ring, Sweden Rock Festival, Sziget sau Graspop Metal Meeting.

Moonspell sunt una dintre cele mai cunoscute formatii din Portugalia. Cu peste trei decenii de activitate, se numara printre trupele care au cristalizat Gothic Metalul. Cu toate acestea, in muzica lor se regasesc influente de Doom, Death si chiar Black Metal. Pana in prezent au lansat 12 albume de studio, discuri care au intrat constant in topurile muzicale din Europa.

Ne Obliviscaris vin din Melbourne, Australia si abordeaza un Progressive Metal dar cu influente clare din Death si Black Metal. Bazele formatiei au fost puse in 2003 iar pana acum au lansat patru albume de studio, cel mai recent, ‘Exul’, in luna martie a anului trecut. Au urcat pe scena celor mai importante festivaluri ale lumii si au fost in turnee alaturi de nume importante ale muzicii metal precum Cradle of Filth, Wintersun sau Ihsahn.

Infected Rain si-au inceput activitatea in 2008, in Chisinau. In cei 15 ani de activitate au impartit scena cu nume importante ale industriei muzicale precum Obituary, Behemoth, Dimmu Borgir sau Katatonia. Pana in prezent au lansat cinci materiale de studio, urmand ca anul acesta pe 9 Februarie sa fie lansat al saselea disc intitulat Time. Ca stil, Infected Rain reprezinta un sincretism de Nu Metal, Metalcore si Groove Metal.

Metalhead Meeting – o productie METALHEAD si BestMusic Live, powered by METALHEADS

Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jugle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) si Kaosis sunt primele 7 trupe din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024 care va avea loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central. Primele abonamente de patru zile au pret earlybird si se gasesc pe iaBilet.ro. Apoi vom trece la urmatorul Price Level pana la cel de 750 de lei, inainte de festival. Copiii sub 10 ani au intrare gratuita insotiti de un adult posesor de bilet.

Judas Priest este cu siguranta una dintre legendele scenei metal internationale. Cu peste 50 de ani de activitate, cu un Grammy castigat pentru ‘Best Metal Performance’ si cu ultimul material, ‘Firepower’ ce a intrat in peste 30 de topuri din intreaga lume, Judas Priest tine in continuare stindardul sus dupa 5 decenii de activitate. In 2022 au fost alesi sa faca parte si din celebra Rock and Roll Hall of Fame. Britanicii se pregatesc sa lanseze un nou album, in primavara lui 2024, ‘Invincible Shield’, al 19-lea material al trupei. Primele single-uri de pe acest album, „Invicible Shield”, „Trial by Fire” si „Panic Attack” au conturat „Invincible Shield” ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale trupei, un urmas pe masura precedentului „Firepower”.

Rotting Christ, una dintre cele mai indragite trupe din Romania, se reintoarce pe scena Metalhead Meeting. Formatia din Grecia a lansat in cei peste 35 de ani de activitate 13 materiale de studio, adevarate creatii etalon ale black metalului european, influentand intregi generatii de artisti ai metalului extrem. Showul de la Bucuresti face parte din turneul acestora anviersar: „35 years of evil existence”. De Rotting Christ ne leaga si niste amintiri frumoase, grecii fiind prima trupa straina cu care METALHEAD a colaborat, in 2005,

Ihsahn este proiectul artistului cu acelasi nume. Cunoscut mai ales ca membru fondator si compozitor Emperor, Ihsahn a decis sa porneasca propriul proiect muzical in 2005. Pana in prezent a lansat 6 materiale de studio, urmand ca al saptelea sa fie oferit publicului in 2024. Cu toata ca in Emperor muzica compusa de Ihsahn este cu predilectie black metal, in cadrul proiectului sau solo intalnim foarte mult experimental si progressive metal, bineinteles, pe alocuri simtindu-se amprenta black metal care l-a consacrat.

Tiamat vine din Suedia avand la randul lor peste 30 de ani de activitate pe scena metal, timp in care au lansat 10 materiale de studio. Pornind initial ca un proiect de death/doom cu influente chiar de black metal in perioada incipienta, treptat muzica Tiamat s-a cristalizat intr-un gothic metal, ocazional radacinile de metal extrem facandu-si totusi simtite prezenta. Reprezinta un nume important al scenei de gothic, numarandu-se printre pionierii genului.

Anders Colsefni este cunoscut mai ales ca fiind primul solist Slipknot. Alaturi de Anders, Slipknot a lansat materialul ‘Mate. Feed. Kill. Repeat.’ Acest disc va fi si cel pe care Colsefni il va interpreta in intregime. Dupa despartirea de Slipknot, Colsefni a mai facut parte din diferite proiecte muzicale precum On a Pale Horse, Vice Grip Throttle sau Painface. Anders vine alaturi de trupa sa la Bucuresti unde va canta in premiera alaturi de trupa sa primul album Slipknot: Mate Feed Kill Repeat, album care are ca prima piesa chiar numele trupei: Slipknot!

Jungle Rot vin din Statele Unite, Wisconsin. Bazele formatiei au fost puse in 1992 de catre Jim Harte si Joe Thomas, membrii ai formatiei de thrash, Prisoner, insa de aceasta data muzica avea sa se dezvolte pe directia de death metal. In cei peste 30 de ani de activitate au lansat 11 albume de studio, cel mai recent, ‘A Call to Arms’ fiind oferit fanilor in 2022.

Bazele Kaosis au fost puse in 2018 de catre XEN care dorea sa creeze o experienta live nemaintalnita combinand energia data de muzica electronica cu agresivitatea metalului. A rezultat astfel albumul ‘Hitech-Lowlife’, titlu sinonim pentru cultura cyberpunk.

Multe alte trupe vor fi anuntate in curand. Metalhead Meeting va oferi fanilor peste 30 de trupe in cele 4 zile de festival, pe doua scene.

Metalhead Meeting 2024 are loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central (A) dar si in imprejurimi (detalii in curand). Vom avea doua scene pline de nume serioase, cum v-am obisnuit. Dupa ce i-am avut ca si headlineri in precedentele editii pe Slayer, Slipknot si Pantera unde am avut peste 30.000 de fani in cele trei zile de festival, tinem stindardul metalului sus iar in al 11-lea an de Metalhead Meeting va promitem un lineup atractiv, ca de obicei cu doua scene si 35 de trupe din care 8 headlineri.

In 2024 avem o singura categorie de bilete si o zona VIP la etaj (inel 1) cu facilitati extra pentru fanii care au bilete acolo. Vom avea si bilete de o zi la vanzare dar acestea vor fi disponibile cel mai probabil cu o luna inainte de festival, in functie de spatiul disponibil. Pretul acestora va fi aproximativ egal cu cel al abonamentelor din earlybird asa ca va recomandam sa cumparati acum abonamente chiar daca nu veti dori sa veniti in toate zilele. Merita.

Tot din 2024 concertele vor tine in anumite zile pana la miezul noptii, asta inseamna mai multi artisti si setlisturi mai lungi dar si o rockoteca dupa concerte, in caz ca vreti sa mai stati la o bere, doua, trei. In exteriorul Pavilionului vom avea si o zona mare de merch, o zona de mese cu un food court generos dar si alte activitati. De asemenea, lucram si la amenajarea unui camping la Romexpo pentru fanii care vin din tara. Vom reveni cu detalii pe parcurs.

Primele abonamente de patru zile au pret earlybird si se gasesc pe iaBilet.ro. Apoi vom trece la urmatorul Price Level pana la cel de 750 de lei, inainte de festival. Copiii sub 10 ani au intrare gratuita insotiti de un adult posesor de bilet.

Metalhead Meeting – Loud Like Hell, Live as Blood

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Articles

Evenimente viitoare

Wolfheart în club Quantic, București, 08.05.2024

UPDATE 05.04.2024 Machiavellian God si Blacksheep deschid concertul Wolfheart din Bucuresti Wolfheart...

Evenimente viitoare

Wacken Metal Battle România 2024, club Quantic, București, 10.05 – 11.05.2024

UPDATE 10.04.2024 Doomsday Astronaut, Fittonia, June Turns Black, Reverse The Moment sau...

Evenimente viitoare

Lansare album EXUVIATH – „State of Fear” + INFEST, TURBOCHARGED, PHOBIA, ETERNAL STRIKE, SOLLUDUS

EXUVIATH va lansa cel de-al doilea album de studio intitulat „State of...

Evenimente viitoare

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) la Arenele Romane, București, 31.05.2024

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) canta pe 31 mai la Arenele Romane...