Evenimente viitoare

Rockstadt Extreme Fest 2024, Râșnov, 30.07 – 04.08.2024

UPDATE 16.05.2024

Odată cu anunțarea ultimelor trupe, iată și zilele în care acestea vor cânta

UPDATE 15.05.2024

Peste 85% din abonamente au fost deja vandute!
Se prefigurează primul an cu Rockstadt Extreme Fest sold-out!
Bilete aici: https://rockstadtextremefest.ro/tickets/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2U90J-3leTno6El2mmLVc604dyyigxi3KEf2M68myi34MtI8zKOflIsWY_aem_Ab1ZrcYb410z_p2LhmEDR8oy9yQeDPGW2OboR2qK5b12r2cNhrxRq7EQg9rp_zBCanVp03xq-kWZACD9owKpcbXa

UPDATE 13.05.2024

Cu mai puțin de 80 de zile până la începerea festivalului, iată și ultimile confirmări: SÓLSTAFIR, URNE, LASTELLE și Take Offense.

Totodată, regretăm sp+ă anunțăm anularea show-rilor pentru After The Burial și Devil Master. Ambele formații au renunțat la turneele europene

UPDATE 13.05.2024

UFOMAMMUT este un trio italian format la sfârșitul anilor ’90, care și-a făcut o reputație în întreaga lume pentru amestecul său unic de sludge și doom, îmbogățit cu accente psihedelice. Muzica lor oferă o experiență senzorială captivantă, în care greutatea riff-urilor dinamice se îmbină cu o estetică psihedelică, creând un sunet cosmic, futurist, care invită la o imersiune totală.

Asocierea dintre muzica lui Ufomammut și arta vizuală este inseparabilă. Chitaristul trupei, Poia, descrie lungile lor compoziții drept picturi, subliniind importanța dimensiunii vizuale în munca lor artistică. Pentru a-și aniversa cariera de 25 de ani, trio-ul italian lansează cel de-al 10-lea album de studio, „Hidden”, care urmează să fie lansat pe 17 mai 🔥

UPDATE 11.05.2024

Dirty Rotten Imbecile, mai cunoscut sub numele de DRI, este o trupă care a avut influență în scenele punk, metal și hardcore. Formată din Kurt Brecht la voce, Spike Cassidy la chitară, Rob Rampy la tobe și Harald Oimoen la bas, DRI este considerată una dintre trupele care au contribuit la crearea genului crossover thrash. Începând ca o trupă punk rapidă și simplă, au amestecat treptat mai multe elemente heavy metal în sunetul lor și, făcând astfel, melodiile lor au devenit mai lungi, cu mai multe secțiuni și tempo. Datorită geniului lor muzical, DRI a continuat să influențeze și să inspire multe trupe. Trupa din Houston a reușit isprava rară de a atrage un public metal, păstrând în același timp baza de fani skatepunk și hardcore. Concertele lor sunt renumite pentru energia lor intensă, participarea publicului, moshes și stage-diving.

UPDATE 10.05.2024

Cum te poți sătura de prezența lui CRO-MAGS pe scenă? Originară din New York, trupa are distincția de a fi prima care a amestecat heavy metal și hardcore punk. Primele două albume ale legendarei trupe, „The Age of Quarrel” și „Best Wishes”, sunt acum considerate cele mai influente din gen.

Cu versuri care abordează teme precum dreptatea socială, lupta împotriva nedreptății și autoexprimarea, CRO-MAGS au lăsat o amprentă de neșters asupra muzicii punk și hardcore de-a lungul anilor, influențând multe trupe de-a lungul deceniilor. Ei rămân o forță incontestabilă pentru autenticitate și rezistență în muzica underground.

UPDATE 09.05.2024

Ar fi de înțeles dacă ți-ar fi greu să descrii sunetul trupei Svalbard în doar câteva cuvinte. De când s-a format în Anglia în 2011, trupa a fuzionat black metal, post-rock, d-beat, shoegaze, hardcore și post-metal. Deși muzica lor refuză să se limiteze la un singur stil, termenul „unic” rămâne adecvat pentru a descrie acest cvartet britanic.

De-a lungul anilor, Svalbard și-a făcut un nume, nu în ultimul rând pentru critica social-politică incisivă și directă.

Cu un al patrulea album adăugat acum la repertoriul lor, caracterizat de chitare puternice, neliniște îngrozitoare și melodii bântuitoare, Svalbard continuă să-și pună amprenta. Nu numai că sunt recunoscuți ca una dintre cele mai strălucitoare vedete ale metalului și jucători cheie în scena metalului modern în plină dezvoltare din Marea Britanie, dar și-au pus amprenta și ca susținători ai sănătății mintale.

UPDATE 08.05.2024

Serrabulho este o trupă portugheză de grindcore și death metal înființată în 2011. Formată din Paulo Ventura, Guilhermino Martins, Ivan Saraiva și Carlos Guerra, trupa și-a lansat primul album „Ass Trouvles” în octombrie 2013, al doilea „Star Whores’” în iulie 2015 și în sfârșit, cel mai recent album al lor „Porntugal (Portuguese Vagatarian Gastronomy)” din decembrie 2018. Serrabulho este o trupă total nebună, care oferă, de altfel, o brutalitate rar egalată.

Repertoriul lor muzical este mai presus de toate festiv. Astăzi, Serrabulho este o trupă apreciată la nivel internațional care s-a concentrat pe moștenirea culturală portugheză pentru a compune al treilea album intens și exotic. Există techno eșantionat cu scâncete, schimbări vocale necontenite, sunete de la instrumente tradiționale portugheze și riff-uri de chitară care te fac să vrei să dansezi. Ceea ce face trupa atât de specială este că nu încearcă niciodată să reproducă lucruri pe care le-au auzit de zeci de ori înainte. Reușesc întotdeauna să-și surprindă publicul cu originalitatea lor muzicală.

Serrabulho a devenit o trupă legendară datorită concertelor lor, care sunt din ce în ce mai solicitate, cu mulțimile care se dezlănțuie constant. Este imposibil să rămâi indiferent la spectacolele live ale acestei trupe. Râsul, originalitatea și muzicalitatea deosebită sunt semnele distinctive ale acestei trupe! 🔥🤟🏻

UPDATE 07.05.2024

Anaal Nathrakh a fost formată în 1998 ca o trupă agresivă de black metal. Au urmat două demo-uri în 1999, Anaal Nathrakh și Total Fucking Necro. Numele Anaal Nathrakh este împrumutat din formula magică Anál nathrach, orth’ bhais’s bethad, do chel denmha rostită de Merlin în filmul lui John Boorman Excalibur (1981). Anál nathrach înseamnă „respirația șarpelui” în irlandeză veche. Această frază poate fi auzită la începutul cântecului Anaal Nathrakh.

Stilul trupei evoluează spre distrugerea în masă. Trupa a început într-un stil foarte clasic. Cu toate acestea, de la albumul lor din 2004, Domine Non Es Dignus, trupa a decis să amestece stiluri, în special vocea grindcore și riff-uri death metal. Ei nu ezită să adopte principiile metalului industrial, precum tobe programate și utilizarea mostrelor. Unii fani cred că trupa și-a inventat propriul gen, necro metal.

De asemenea, trupa iese în evidență vizual față de alte trupe de black metal. Se îmbracă simplu, fără machiaj și în tricouri, spre deosebire de trupele de black metal care, în general, preferă să adopte un stil „neo-medieval” și machiaj corpse paint. Stilul trupei a rămas constant de la Hell Is Empty și All the Devils Are Here, prezentând un amestec de grindcore, death metal și metal industrial într-o producție extrem de șlefuită, dar haotică. Zborurile lirice ale lui VITRIOL devin din ce în ce mai recurente, făcându-le o marcă înregistrată a trupei.

UPDATE 06.05.2024

Show Me The Body a început ca o trupă în 2009 formată din Julian Cashwan Pratt (banjo și voce), Harlan Steed (bas) și Gabriel Millman (tobe). Noah Cohen-Corbett (actualul baterist) s-a alăturat trupei în 2014. Sunetul lor unic este puternic influențat, atât din punct de vedere sonor, cât și ca atitudine, de orașul care i-a crescut: New York, Statele Unite. Trupa a fost în fruntea underground-ului orașului de la lansarea EP-ului Yellow Kidney din 2014. De-a lungul anilor care au urmat, Show Me the Body s-a impus ca una dintre cele mai incitante trupe din oraș, prin show-ul lor live torid și prin sunete distinctive.

Dog Whistle, Show Me the Body, cea mai imediată și aclamată lucrare de până acum, este grea, dar sinceră. Albumul a fost produs de Chris Coady, Show Me the Body și Gabriel Millman (baterist inițial și actual producător intern). Dog Whistle a fost scris în Long Island City, Queens și înregistrat în Los Angeles, California în vara anului 2018. „Dog Whistle este un apel la arme îndreptat către comunitate, urgența sa sonoră reflectând provocările tot mai mari de supraviețuire în oraș”, scrie The Fader. Albumul a fost lansat pe 29 martie 2019 și urmează albumului de debut al lui Show Me the Body, Body War.

Show Me the Body a petrecut ultimii câțiva ani construind și înălțând o comunitate de artiști și colaboratori creativi cu idei similare numită Corpus. Prima lansare Corpus a fost un mixtape omonim cu Denzel Curry, Prințesa Nokia, Eartheater, Moor Mother și multe altele. Corpus a lansat și proiecte de la Trippjones, Dreamcrusher și Dog Breath. Mai recent, Show Me the Body a fost în turneu cu Code Orange și King Krule.

UPDATE 05.05.2024

Oliver Ackermann, creierul din spatele A Place To Bury Strangers, a surprins și încântat fanii de aproape două decenii cu amestecul său inovator de muzică post-punk, noise-rock, shoegaze, psihedelie și avangardă. În calitate de fondator al Death By Audio și creator de pedale de efecte inovatoare, influența sa se extinde cu mult dincolo de propria sa trupă, inspirând admirație atât publicului, cât și altor muzicieni. În ciuda faptului că mulți dintre colegii săi încetinesc, creativitatea lui Ackermann este în creștere. El a lansat Dedstrange, o etichetă dedicată depășirii granițelor sonice și a reîmprospătat formația formației cu basistul John Fedowitz și bateristul Sandra Fedowitz, rezultând un sunet mai actual, mai curajos și melodic. EP-ul Hologram, prima lansare a trupei pe Dedstrange, a primit laude extatice din partea criticilor, care îl salută ca fiind unul dintre cele mai bune lucrări ale lor de până acum. Cu cel de-al șaselea lor album foarte așteptat, A Place To Bury Strangers continuă să depășească granițele muzicii, câștigând aprecierea criticilor pe parcurs.

UPDATE 04.05.2024

Crownshift, născută ca o idee de lungă durată a patru prieteni, este un nou grup de metal de înaltă calitate din Finlanda. Membrii cunoscuți din rândurile celor mai buni titani exportați din Finlanda, precum Nightwish, Children Of Bodom și Wintersun, sunt încântați să înceapă o nouă călătorie împreună și să-și răspândească amprenta sonică autentică pe tot globul. Acoperind perfect o diversitate de stiluri, cvartetul are o semnătură unică pe sunetul lor modern. Melodii hipnotizante combinate cu riff-uri, de la melodii capricioase cu ritm mediu până la o opusă acerbă de prog-death-metal, Crownshift s-a născut pentru a fi stăpân în toate meseriile. Albumul de debut este o vitrină de ambiție necruțătoare care te va duce printr-un spectru muzical larg, fără compromisuri sau granițe, asigurând că trupa este în căutarea de a pune o amprentă masivă pe hartă.

UPDATE 03.05.2024

Therapy?, rockerii durabili din Irlanda de Nord au rezistat trei decenii, menținând o legătură puternică cu fanii din întreaga lume prin muzica lor și spectacolele live dinamice. Cel de-al șaisprezecelea album al lor, „Hard Cold Fire”, creat în vremuri dificile, este o întruchipare robustă, dar accesibilă, a esenței lor, îmbinând rezistența County Antrim cu un accent reînnoit pe vindecare. Vocalistul/chitaristul Andy Caims și basistul Michael McKeegan subliniază natura empatică și relatabilă a albumului, îndepărtându-se de temele de izolare pentru a crea ceva mai deschis și mai accesibil. În timp ce își păstrează rifful și ritmurile caracteristice, piese precum „Joy” și „Bewildered Herd” emană rezoluție și eliberare, adâncindu-se în traume colective, declin societal și percepții fragmentate, presărate cu momente de speranță și catarsis.

UPDATE 02.05.2024

În hardcore, energia se schimbă de la a aplauda la stage-diving, de la urale la circle-pit-uri. Recentul spectacol de la New York al lui Jesus Piece a transformat un loc indie într-o zonă de război. Toboșarul Luis Aponte subliniază importanța spectacolului lor live, care alimentează reputația lor veninoasă. Vocea sălbatică a solistului Aaron Heard orchestrează haosul, făcând spectacolele lor de neuitat. „So Unknown”, noul lor album de debut Century Media, își prezintă priceperea metalică-hardcore, atrăgând influențe din Sepultura, Godflesh și Helmet. Este o bombă necruțătoare de imnuri de ură, care se înregistrează în 28 de minute de evoluție intensă. Coprodus de Randy LeBouef, albumul reflectă creșterea trupei în mijlocul incertitudinii. Format în 2015, consistența și chimia lui Jesus Piece i-au diferențiat, cel mai recent album al lor captând energia brută a spectacolelor lor live.

UPDATE 30.04.2024

Eivør, originară din Insulele Feroe, este profund influențată de împrejurimile sale, creând muzică care reflectă frumusețea sălbatică a naturii. Cu zece albume și colaborări cu artiști de seamă, ea este considerată unul dintre cele mai eclectice talente ale regiunii nordice. Premii precum Premiul pentru muzică a Consiliului Nordic și numeroasele premii muzicale daneze și islandeze îi împodobesc cariera. Muzica ei, plină de folclor cultural, a adunat aproape 1 miliard de streamuri și a epuizat turnee în Scandinavia, Europa și SUA. În special, ea apare în serialul Netflix „The Last Kingdom” și a contribuit la coloana sonoră a acesteia. În plus, munca ei recentă include un rol în God of War Ragnarök și faptul că a jucat la spectacolul aniversar Game Awards din Los Angeles.

UPDATE 29.04.2024

Baroness, trupa heavy rock nominalizată la Grammy revine cu al șaselea album, „STONE”, lansat prin intermediul casei lor de discuri Abraxan Hymns. Albumul prezintă un sunet raționalizat în comparație cu munca lor anterioară, concentrându-se pe eficiență și stabilitate. Piese precum „Last Word”, „Beneath the Rose”, „Shine” și „Anodyne” reflectă dorința trupei de a-și asuma riscuri și de a explora idei noi, rămânând fidele rădăcinii lor.

Originile albumului datează din 2020, cu nucleul scris în vremuri dificile. Creativitatea a înflorit când trupa a evadat într-un Airbnb din Barryville, rezultând într-un proces de înregistrare cathartic și plin de putere. Au adoptat o abordare DIY, transformând Airbnb într-un spațiu de înregistrare și gestionând ei înșiși o mare parte a înregistrărilor. Albumul a fost apoi mixat de Joe Barresi și masterizat de Bob Ludwig.

„STONE” evită temele bazate pe culori ale albumelor anterioare, dar rămâne personal serios. John Baizley, membrul fondator, s-a inspirat din experiențele sale pe drum și din reflecțiile sale despre luptă și perseverență. Albumul reprezintă diferite capitole dintr-o nuvelă, reflectând călătoria lui Baizley de a găsi calmul în mijlocul provocărilor vieții.

În general, „STONE” marchează un nou capitol pentru Baroness, prezentând evoluția lor, rămânând fidel spiritului lor inventiv.

UPDATE 27.04.2024

Frog Leap Studios este o trupă formată de youtuberul norvegian Leo Moracchioli.

Canalul său de mare succes pe youtube, cu peste 4,6 milioane de abonați și 1,2 miliarde de vizualizări, este cunoscut pentru că a făcut coveruri nebunești și de înaltă calitate ale melodiilor pop.

După o mare cerere, s-a format o trupă pentru a duce piesele pe scena live.

UPDATE 26.04.2024

Dragonforce este o forță inovatoare în domeniul power-metalului extrem. Aclamată drept cea mai rapidă trupă din lume, călătoria lor nominalizată la Grammy a fost deloc legendară. Catalizatorul faimei lor internaționale a venit odată cu lansarea capodoperei de platină, „Through the Fire and Flames”, care a devenit provocarea supremă pentru jucătorii de la Guitar Hero III – Legends of Rock, solidificându-și statutul de pionieri muzicali.

În fiecare colț al globului, DragonForce a câștigat o armată de fani dedicați, datorită spectacolelor lor live electrizante și distractive, infuzate cu energie infecțioasă și umor liniștit.

Dincolo de compozițiile lor epice originale și de neuitat, DragonForce este celebrată pentru solo-urile lor de chitară lungi, complexe și fulgerătoare, realizate cu măiestrie de duo-ul virtuos format din Herman Li și Sam Totman. Uniți de destin printr-un anunt clasificat cu noroc în 1999, au înființat trupa și au pregătit scena pentru o ilustră odisee muzicală.

UPDATE 25.04.2024

De la înființarea lor în 1998, WATAIN a devenit una dintre cele mai notorii și influente trupe din domeniul Black Metal-ului. Renumit pentru spectacolele lor live electrizante și devotamentul neclintit față de meșteșugul lor, moștenirea lui Watain evocă emoții, de la frică la admirație, lăsând pe puțini indiferenți. Cu cel de-al șaptelea lor album de studio foarte așteptat, „The Agony & Ecstasy of Watain”, trupa oferă o călătorie viscerală în esența lor cea mai lăuntrică, surprinsă live la infamul studio Necromorbus al lui Tore Stjerna, acum găzduit într-o biserică rurală suedeză convertită.

Temele lirice explorate în acest album se adâncesc în profunzimile contemplației existențiale, de la zelul maniacal la reflecțiile profunde asupra dualității existenței — juxtapunerea vieții și a morții, sacru și profan, agonie și extaz. Cu un sentiment reînnoit de claritate și determinare, Watain navighează fără teamă în apele tulburi ale conștiinței umane, îmbrățișând un sentiment morbid al frumuseții împletit cu puterea primară brută.

În esență, Watain rămâne pradătorul necruțător al nopții, cutreierând fără teamă și liber prin întuneric, mânat pentru totdeauna de o foame nesățioasă de expresie artistică și explorare spirituală.

UPDATE 24.04.2024

Loathe, trupa engleză de metal alternativ cu sediul în Liverpool, a apărut în 2014 cu un line-up format din solistul Kadeem France, chitaristul/vocalistul Erik Bickerstaffe, bateristul Sean Radcliffe și basistul Feisal El-Khazragi. Semnați cu SharpTone Records, au lansat două EP-uri și trei albume de studio.

EP-ul lor de debut, „Prepare Consume Proceed”, a câștigat popularitate cu o reeditare în 2016, marcând prima lansare a SharpTone Records. „The Cold Sun”, albumul lor de studio din 2017, explorează o narațiune post-apocaliptică. Au colaborat cu Holding Absence în 2018 pentru EP-ul „This Is As One”.

Continuând abordarea lor bazată pe narațiune, Loathe a lansat „I Let It in and It Took Everything” în 2020, urmat de „The Things They Believe” în 2021. Sunetul lor metalcore cu elemente experimentale a câștigat elogii critici și nominalizări la premii.

Descriindu-se ca o trupă conceptuală, Loathe creează povești fictive complicate pe albumele lor, de la „Prepare Consume Proceed” la „The Cold Sun”. Inspirația lor este să creeze peisaje muzicale unice asemănătoare cu capitolele dintr-o carte, deosebindu-le de alte acte conceptuale precum Thirty Seconds to Mars și Pink Floyd.

UPDATE 12.04.2024

A fost nevoie de doar două anulări consecutive pentru a ajunge aici. Și am putea fi doar primul festival care anunță o anulare, pentru a o reconfirma câteva luni mai târziu.

Lăsând gluma la o parte, Cattle Decapitation va cânta la Rockstadt Extreme Fest 2024 în SINGURUL festival european din acest an. Așa e, trupa va traversa oceanul pentru un SINGUR spectacol la un festival pe pământ european în acest an. Iar pentru a marca această ocazie specială, Cattle Decapitation va fi co-titul primei zile a festivalului, alături de Behemoth, prezentând un set complet de 65 de minute.

Acest lucru nu trebuie ratat!

UPDATE 10.04.2024

Special Guest la Rockstadt Extreme Fest 2024: The Dillinger Escape Plan!
Trupa sărbătorește 25 de ani de la lansarea fenomenalului album Calculating Infinity, cu un set compus din toate melodiile de pe disc, împreună cu adăugiri selectate din restul discografiei.

Din păcate, Whitechapel sunt nevoiți să anuleze apariția din acest an din cauza unor probleme logistice neprevăzute. Cât despre My Dying Bride, ceea ce a apărut online este adevărat, au anulat toate spectacolele pentru 2024 fără a da o explicație adecvată și cu o lipsă de comunicare de ceva vreme. Bineînțeles, se va încerca reprogramarea pentru 2025. Înlocuirile vor fi anunțate, împreună cu programul complet și programul zilnic mai târziu în această lună!

UPDATE 09.04.2024

Până la anunțarea ultimului headliner programat pentru mâine, avem și câteva surprize pregătite pentru voi.

Fără alte prelungiri, urăm bun venit trupei Cult Of Fire pentru Rockstadt Extreme Fest 2024!

Pentru cei care sunt atrași de ritualuri străvechi și de parfumul Orientului și care doresc să fie duși la mii de kilometri depărtare spre Est, Cult of Fire vă va oferi această experiență.

Cult of Fire aprinde scena cu amestecul lor unic de metal atmosferic infuzat cu misticism hindus și budist. Inspirându-se din adâncurile Indiei și Nepalului, muzica lor este un tribut visceral adus divinului. Experimentați transcendența spectacolelor lor live, unde ritualurile tantrice, Aghoris și venerarea lui Kali și Shiva prind viață.

Lăsați Cult of Fire să vă transporte într-un tărâm în care granițele dintre muzică și trezirea spirituală se estompează, lăsându-vă vrăjiți în aura lor mistică.

Lineup-ul și programul final vor fi anunțate spre sfârșitul lunii.

UPDATE 08.04.2024

Un rollercoaster sonic de melodii captivante cu elemente explozive – de la pop la inspirație pentru partitura de film până la metal fulgerător: aceasta este puterea lui Delain.

Cu peste 20 de ani pe scena muzicală, trupa a reușit magnific să nu piardă niciodată contactul cu sunetul său distinctiv, făcându-l o constantă fără să stea vreodată pe loc.

Prezența lor la Rockstadt perpetuează tot ceea ce Delain este iubit și mai mult, și pentru asta, ne vedem pe 2 august.

UPDATE 02.04.2024

Cufundându-se din adâncurile din Barnsley, Yorkshire, în vârtejul heavy metalului, Saxon a apărut în 1977 ca un titan al scenei muzicale britanice. Trupa este considerată unul dintre pionierii mișcării New Wave of British Heavy Metal. Muzica lor este caracterizată de riff-uri puternice de chitară, solo-uri energice și versuri adesea inspirate din istorie și mitologie.

În ciuda provocărilor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor, Saxon rămâne un pilon al heavy metalului britanic, continuând să înregistreze și să facă turnee cu pasiunea și energia pentru care sunt renumiți.

UPDATE 27.03.2024

Importanța amprentei Fear Factory asupra lumii heavy metalului nu poate fi exagerată. Cu albume influente și imnuri devastatoare de peste 30 de ani, Fear Factory este recunoscută pe scară largă ca fiind crucială și inovatoare în cercurile metalului extrem. Fear Factory a creat, demontat și re-creat un sunet care reverberează în multe sub-genuri.

Murim de nerăbdare să-i vedem dând foc Rockstadt-ului!

UPDATE 22.03.2024

Jinjer a devenit sinonim cu a face lucrurile în felul lor și cu încălcarea tuturor regulilor din manualul heavy metal. Muzica lor reflectă adversitățile personale cu care s-au confruntat în evenimentele mondiale din ultimii câțiva ani. Cel mai recent album al lor nu este doar o îmbunătățire a sunetului groovy de metal progresiv la care se așteptau fanii lor, ci și o oală sub presiune sonoră de virtuozitate tehnică și o coloană sonoră intensă a stării dificile a lumii de astăzi.

UPDATE 15.03.2024

Fondată de solistul Mike Muir, fratele mai mic al lui Z-Boy original și al fondatorului Dogtown Skateboard, Jim Muir, Suicidal Tendencies a îmbinat esența skating-ului, a surfului și a zonei Dogtown, cu un nou stil de hardcore care a adus un nou public la spectacolele de punk și metal.

Acum, la 40 de ani de la lansarea primului lor album, ST încă aduce energie și agresivitate ca și cum ar fi 1983 din nou, iar Rockstadt va gusta acest lucru, evident.

UPDATE 11.03.2024

Au fost puse în vânzare bilete de o zi cu prețul de 390 lei (80 EUR)! De obicei se epuizează repede, așa că beneficiați de ele cât se mai poate!
Pentru Ziua 1 (30 IUL), prețul este de 120 lei (25 EUR).
Locuitorii orașului Râșnov (cu act de identitate) vor beneficia de INTRAREA GRATUITĂ.

Atenție – prețul COMPLET DE 6 ZILE a crescut la 1.050 lei (210 EUR). Următoarea creștere va avea loc în iulie, ultima lună înainte de Rockstadt Extreme Festival.

UPDATE 26.02.2024

Până la acest moment, 70% din abonamentele disponibile pentru Rockstadt Extreme Fest 2024 sunt deja vândute! Chiar și cu un site de festival mai mare decât în ​​anii precedenți, biletele se epuizează mai repede ca niciodată! Vă sfătuim să le cumpărați în avans.

Prevânzarea curentă este disponibilă până pe 10 martie.

BILETE DE ZI: Acestea vor fi disponibile începând cu 10 martie. Din cauza cererii actuale de abonamente pentru toate zilele de festival, biletele de o zi vor fi disponibile într-o cantitate FOARTE limitată de 500 de bilete/zi.

Toate informațiile și biletele pe www.rockstadtextremefest.com

Ne vedem in iulie!

UPDATE 22.02.2024

Noi confirmări pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

Suicidal Tendencies
Saxon
Fear Factory
Jinjer
Delain
Dragonforce
Baroness
WATAIN
Loathe
Frog Leap Studios
Therapy?
Eivør
Crownshift
Anaal Nathrakh
Jesus Piece
A Place To Bury Strangers
Show Me The Body
Svalbarduk
D.R.I
CRO-MAGS
UFOMAMMUT
Serrabulho

UPDATE 16.02.2024

Foștii membri ai scenei Death aducând un omagiu trupei Death nu este nimic nou, dar în timp ce fenomenul devine din ce în ce mai răspândit, Left to Die se concentrează pe prima perioadă a discografiei Death.

Doi foști membri ai Death apar pe Left To Die: basistul Terry Butler (Obituary) și chitaristul Rick Rozz (ex-Massacre).

Vocalistul/chitaristul Matt Harvey (Exhumed, Gruesome) și bateristul Gus Rios (ex-Malevolent Creation) completează trupa.

Pregătește-te pentru DEATH metal 100% old school!

UPDATE 13.02.2024

Cynic, trupa de death metal din Florida, a pus bazele metalului progresiv. Format din membri care au cântat în trupa Death, Cynic este la originea unui nou avans în death metal. Piesele lor sunt tehnice, progresive și atmosferice, susținute de părți de synth și voci unice.

Ei au devenit, fără îndoială, o forță lider în gen, precum și o sursă de inspirație pentru multe trupe noi.

UPDATE 08.02.2024

Ține-te bine de scaun, am adăugat o zi în plus 🤘🏻

UPDATE 05.02.2024

În ultimul deceniu, 1000mods s-au ridicat de la subsoluri pline de fum la arene pline și de la pionierii mișcării rock grele/stoner la unul dintre cele mai promițătoare grupuri rock europene.

În cel mai recent album revoluționar „Youth of Dissent”, ei rup continuumul spațiu-timp și efectuează o călătorie în timp către glorioșii ani 90, rezultând cel mai bun și mai matur material al lor de până acum.

Dacă nu ești în Rockstadt cu ei în această vară, crede-ne, pierzi 🔥

UPDATE 01.02.2024

Există anumite trupe care stabilesc standardul în anumite domenii muzicale. De exemplu, când combinați termenii „hardcore” și „West Coast”, nu este neobișnuit să veniți cu un răspuns de tipul „Terorii”.

Dacă Terror a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători de pe scena hardcore globală în ultimii ani, cu siguranță este datorită numeroaselor lor turnee și energiei live pe care o emană pe scenă, dar și unei discografii prolifică în spațiul de șaisprezece ani și, peste acestea, o atitudine ireproșabilă față de publicul lor, după imaginea lui Scott Vogel.

Odată cu revenirea recentă a chitaristului lor original, Todd Jones, cei 5 americani intenționează să vă arate ce înseamnă hardcore.

UPDATE 26.01.2024

EXTRA DAY la Rockstadt Extreme Fest 2024!

E oficial, petrecerea continuă și suntem gata să dezlănțuim iadul pentru încă o zi de metal pur. 🤟🤯 Am auzit apelurile voastre pentru mai multă brutalitate, mai multe riff-uri devastatoare și mai multe momente de neuitat.

30 iulie va fi ziua supremă, așa că asigurați-vă că sunteți gata să vă dați capul ore în șir și timp de 6 zile!!!!!

BEHEMOTH! este trupa poloneză care a început de jos și acum este în vârf. Succesul actual al trupei este indisolubil legat de Nergal și Inferno, dar povestea lor amintește de începuturile haotice din underground. Mai mult decât o poveste de succes, Behemoth este o trupă cu o carieră legendară de 31 de ani. 💥

Pe parcursul a trei decenii și 11 albume, viziunea singulară a lui Nergal a făcut din Behemoth mai mult decât o trupă de black metal, ci arhitecții legendarei scene de metal extrem a țării lor. Dincolo de limitele genului, trupa a devenit nimic mai puțin decât personificarea rebeliunii, a individualității și a autoexprimarii neclintite.

30 iulie va fi extraordinară. 🧛🏻‍♂️

UPDATE 25.01.2024

NOUĂ ZONĂ DE CAMPARE!

Un al doilea camping este acum disponibil!

În inima orașului Râșnov, Parcul Promenada Sissi va fi transformat în propriul nostru Green Zone Camping, o zonă verde retrasă, înconjurată de munți și un peisaj uimitor.

Zona de Camping Green Zone va avea o capacitate de 1500 de persoane, biletele fiind deja disponibile la același preț de 150 de lei (30 de euro), valabile pe toată durata sejurului festivalului. Nu vor exista bilete de o zi pentru niciunul dintre locurile de camping.

FOARTE IMPORTANT: Fiecare bilet asigură accesul unei singure persoane pe terenul de camping. Biletul nu va asigura accesul pe cort pentru mai multe persoane, indiferent de numărul sau capacitatea cortului dumneavoastră! Ca întotdeauna, este de la sine înțeles că întregul camping va avea toate elementele esențiale necesare: dușuri, toalete, apă caldă curentă, tot ce este necesar.

CAMPING/PARCARE RV: O zonă separată desemnată pentru parcare și RV-uri va fi disponibilă, la aproximativ 2,5 km distanță de terenul festivalului. Vă rugăm să verificați site-ul nostru pentru informații exacte. Locația în sine va avea toate utilitățile esențiale, în timp ce locurile de parcare vor fi gratuite. Biletele pentru rulote sunt disponibile la 250 lei (50 EURO), valabile pe toată durata festivalului.

TRANSPORT: autobuzele pentru festival vor fi disponibile atât de la campingul/parcarea pentru RV, cât și din zona verde de camping. Ca in fiecare an, vom asigura si autobuze locale care vor face legatura intre ruta Brasov-Rasnov si retur. Programele și informațiile precise vor fi disponibile mai aproape de data începerii festivalului.
Vă sfătuim insistent să folosiți locurile de parcare amenajate, și nu aproape de locul festivalului, pentru a ne ajuta să evităm orice blocaj inutil prin Râșnov. 🧛🏻‍♂️

UPDATE 24.01.2024

Formată în 1994, Lacuna Coil a devenit rapid una dintre cele mai râvnite trupe de metal. De la Comalies la Shallow Life până la Broken Crown Halo, trupa italiană a demonstrat o abilitate neobișnuită de a atrage publicul rock, goth și metal deopotrivă. Spectacolele live pline de viață și lăudate ale trupei le-au câștigat și o reputație ca o trupă care nu doar livrează materialele sale seară de seară, ci a cărei spectacol pe scenă reverberează mult după terminarea concertului.

Metal greu, melodic și ritmic: la asta te poți aștepta de la Lacuna Coil.

UPDATE 19.01.2024

Deși absenți de la începuturile punk-ului în 1977, The Exploited s-au grăbit să asimileze elementele de bază ale acestui punk „blând” din punct de vedere muzical, ducându-l la un punk mai agresiv, mai rapid, orientat spre metal. Brutalitatea și viteza melodiilor au fost combinate cu versuri anarhico-politico-sociale.

Trupa are nu mai puțin de opt albume de studio și șapte albume live la credit, mărturisind atmosfera furioasă inerentă spectacolelor sale. Crede-ne, Rockstadt Extreme Fest nu va face excepție, iar ținuturile Transilvaniei vor tremura.

UPDATE 11.01.2024

Într-o lume muzicală plină de apariții efemere și tendințe trecătoare, Eluveiția este un exemplu a ceea ce înseamnă să-ți urmezi fără încetare propriul drum și să rămâi fidel cu tine însuți.

De la legendarul lor album de debut „Spirit” din 2006, abordarea lor a fost marcată de respect, acuratețe istorică, profunzime și cel mai interesant, captivant și primordial amestec de death metal melodic și folk păgân pe care l-a văzut vreodată lumea. Dacă cu fiecare lansare își perfecționează marca comercială, tocmai pe ultimul lor album Eluveitie propulsează mitologia, credințele păgâne și spiritualitatea în lumea noastră modernă.

Pregătește-te: spectacolul va fi de neuitat.

UPDATE 05.01.2024

Testament, una dintre cele mai influente trupe de thrash care a apărut din Bay Area, ne va vizita pentru a zecea ediție. Parte din „big eight” al thrash metalului, Testament a rămas activ din 1983, surprinzându-ne cu sunete inovatoare pe fiecare album.

De la Dream Deceiver la Children Of The Next Level: ținuturile românești promit să fie zguduite de o adevărată tornadă.

Sperăm că veți supraviețui, dar dacă nu, începeți să vă scrieți Testamentul.

UPDATE 03.01.2024

În 2024, vom sărbători o dublă aniversare: 10 ani de Rockstadt Extreme Fest și 30 de ani de Hatebreed.

De la înființarea lor în 1994, stăruința hardcore și metal Hatebreed a rămas fidelă rădăcinilor sale, încercând în același timp să adauge elemente de sunet progresiv mixului său.

Participarea la un concert Hatebreed este de obicei garantată pentru a vă face cardio pompare și a vă crăpa gâtul de la headbanging.

UPDATE 28.12.2023

Dacă există o trupă care a reușit să îmbine hard rock și muzica electronică, aceasta este Pendulum.

Mai simplu spus, trupa este acum considerată unul dintre giganții Drum & Bass. Cu sediul anterior în Perth, trupa s-a mutat în Anglia la începutul anilor 2000, inspirată de valul electronic care mătura cluburile din Londra. Cu un sunet care transcende barierele muzicale, Pendulum folosește platane și muzicieni live.

Pregătește-te să descoperi o lume de sunete aspre, ultra-rapide, combinate cu vocea intensă a lui Rob Swire.

UPDATE 20.12.2023

Noi confirmari la ROCKSTADT EXTREME FEST 2024: Pendulum, Hatebreed, Testament, Eluveitie, Lacuna Coil, The Exploited, Terror, 1000mods, Cynic și Left to Die

UPDATE 07.12.2023

Klash of the Teutons: Kreator, Sodom, Destruction și Tankard, împreună în aceeași zi la Rockstadt Extreme Fest!

UPDATE 05.12.2023

BRUTUS este o trupă din trei formată în Leuven, Belgia, care a început în 2013. Alcătuită din câtăreți atât de diverși, printre care bateristul și vocalista Stefanie Mannaerts, care este capabilă să scoată cele mai pasionate voci, trecând de la melodică la pedepsitoarea laringelui, în timp ce găsești totul, de la blast beats la post rock și la tobe în stil punk. Însoțit de chitaristul Stijn Vanhoegaerden, care, de asemenea, trece de la tonuri eterice post-rock la niveluri de viteză și energie hardcore punk și Peter Mulders, care este un maestru al tonului pe bas. Este modul în care trupa își amestecă toate stilurile și influențele muzicale atât de perfect, încât a devenit stilul lor unic. Ambele albume „Burst” (2017) și „Nest” (2019) au primit recenzii încântătoare, precum și spectacolele lor live care i-au văzut invitați să cânte la unele dintre cele mai mari festivaluri din Europa și America de Nord. În întreaga lume ei au semnat cu casa de discuri Sargent House alături de artiști precum Chelsea Wolfe, Russian Circles, Deafheaven, Earth, Emma Ruth Rundle etc. Cu toate acestea, albumul Unison Life în 2022 a transformat trupa în greii scenei. Scris și înregistrat în timpul lock down-ului din cauza Covid-19, Unison Life a livrat un set greu, atmosferic și deliberat de cântece care au jucat toate punctele forte ale trupei și este considerat unul dintre cele mai bune albume lansate în 2022.

UPDATE 03.12.2023

Fiți pregătiți pentru o seară de black metal norvegian de neratat! Eternele piese clasice ale IMMORTAL, interpretat de ABBATH, urmat de un set-list aniversar speciala al DIMMU BORGIR! Ambele in aceeasi noapte, pe meleagurile mitice ale Transilvaniei!

Luați-vă biletele acum pentru prețuri mai ieftine! Prevânzarea se încheie pe 10 decembrie: https://rockstadtextremefest.ro/

Abbath Doom Occulta este considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai importanți lideri ai black metal-ului extrem. Timp de aproape trei decenii, a condus una dintre cele mai influente trupe de metal apărute vreodată din Norvegia – IMMORTAL.

Cu vocea sa zguduită, riff-urile de chitară și talentul său incontestabil ca interpret de scenă, carismaticul cântăreț a ajutat la conducerea trio-ului norvegian de la cluburi locale la cele mai mari scene de festival din lume. De la începuturile cu albume precum „Diabolical Fullmoon Mysticism” și „Battles in the North”, până la primele topuri „At the Heart of Winter” și „Sons of Northern Darkness”, Abbath a lăsat o amprentă majoră asupra fenomenului mondial care este Norwegian Extreme Metal.

În această vară, Abbath își va revedea perioada în legendara trupă și va cânta un set atent selectat de vechile favorite ale fanilor, pietre rare și imnuri metal iconice, încadrate de cel mai spectaculos spectacol pe care Abbath l-a întreprins în cariera sa de aproape 40 de ani ca artist. Toate cu o producție realizată special pentru această ocazie.

Bun venit în tărâmurile înghețate ale nemuritorului Abbath!

UPDATE 01.12.2023

Avându-l în frunte pe vocalistul și violonistul Eddie Berg, chitariștii Harald Barrett și Alex Arnoldsson, toboșarul Peter Hanström și basistul Christian Höijer, Imminence a apărut după mai bine de doi ani de distanță de scena live, mai puternică și mai așteptată ca niciodată.

„Heaven In Hiding”, noul album de la Imminence, este o colecție remarcabilă de cântece scrise cu o manifestare nestingherită de izbucnire emoțională și sinceritate care a deschis calea către un nou succes pentru actul suedez de metal modern. Depășind peste 350.000 de urmăritori online și 100 de milioane de streamuri, trupa a devenit una dintre cele mai interesante și unice prestații de metal alternative de pe piață astăzi. Fiecare videoclip muzical care însoțește lansările single-ului de pe cel mai recent album a fost recunoscut pe scară largă ca ceva dincolo de obișnuit, depășind percepția la ceea ce oricine s-ar putea aștepta de la o trupă metalcore care se revoltă rapid astăzi.

Datorită circumstanțelor din timpul pandemiei mondiale, 2022 a fost un program încărcat de turnee pentru Imminence. Renumitul turneu acustic „Live In Concert Halls”, cu elemente clasice precum un cvartet de coarde, grand piano, voce de cor etc., a fost până la momentul anunțului unul dintre turneele cele mai vândute din Germania (toate categoriile) și a fost ulterior combinat cu viitorul turneu al Imminence pentru promovarea viitorului album în primăvară – prezentând un turneu de 40 de zile în UE și Marea Britanie, cu capacități de până la trei ori mai mari decât turneele anterioare, care începe cu două spectacole exclusive pe teritoriul natal, la Stockholm și Göteborg până la sfârșit în martie 2022.

Trupa a confirmat ulterior câteva dintre cele mai consacrate nume de festivaluri din Europa pentru vară, printre altele Deichbrand, Nova Rock, Full Force, Graspop, Rock For People, Faine Misto etc. și tocmai au început călătoria pentru a lua mult așteptatul album Heaven In Hiding pe scena live. Desigur, Rockstadt Extreme Fest este pe listă!

UPDATE 29.11.2023

De la stâlp la stâlp și de la mare la mare, AMON AMARTH sunt regii de necontestat ai heavy metalului viking. Formați în Tumba, Suedia, în 1992, aceștia au adunat o moștenire extraordinară de-a lungul a trei decenii de metal fulminant, toate bogate în imaginile magice ale istoriei, folclorului și culturii vikingilor.

De la debutul lor underground, Once Sent From The Golden Hall (1998), Amon Amarth a fost o forță creativă de neoprit. Cu un sunet unic și inconfundabil, care combină tot ce este mai bun din mai multe tulpini epice de metal, cvintetul a devenit renumit pentru imnurile lor fără vârstă și spectacolele live explozive și teatrale. Albume precum Twilight Of The Thunder God din 2008 și triumful conceptual din 2016 Jomsviking, suedezii au fost purtători de standarde consecvenți pentru heavy metal ca o experiență comună și de afirmare a vieții, înarmați cu un flux aparent nesfârșit de melodii clasice instant.

Acum culegând roadele tuturor acelor ani de muncă grea, Amon Amarth este acum privit drept unul dintre cele mai vitale și imperioase concerte live din lume, care va fi în curând martor la puterea Rockstadt Extreme Fest!

UPDATE 27.11.2023

Pentru prima dată într-un festival românesc în aer liber, AMENRA va zgudui însăși temelia Rockstadt Extreme Fest.

O trupă belgiană de metal extrem, pe cât de experimentală și condusă de atmosferă, pe atât de incredibil de grea, Amenra a apărut la începutul anilor 2000 cu un sunet versatil înrădăcinat în doom, sludge, post-metal și hardcore punk. Debutând în 2003 cu Mass I, grupul a continuat să depășească limitele metalului extrem, cu eforturi apreciate precum Mass V (2012) și De Doorn (2021).

Mai presus de orice, De Doorn este albumul care dezvăluie cel mai mult adevărata față a Amenrei. Cea mai autentică expresie a lor. E ca și cum timpul, vârsta și maturitatea i-au adus, încet, din întunericul absolut negru al începuturilor lor în lumină, i-au făcut să realizeze că cea mai pură reflectare a umanității noastre stă nu doar în durere, ci și în marginile care separă lumina și întunericul. Colin, îngenuncheat, cu spatele la public, țipând în întuneric, cu vocea înăbușită de chitare zgomotoase, ar putea să înceapă – literal sau metaforic, vom vedea – în cele din urmă să se ridice și să se întoarcă spre oamenii lui, primind cuvintele lor exact așa cum a primit sculptura în copac cuvintele oamenilor din Gent și având ecou, ​​mai clar, mai gânditor, vorbind din întuneric în lumină.

De aceea, Amenra există și ei sunt atât de esențiali, chiar acum. Durerea este încă acolo – pur și simplu nu mai este singură. „Chiar și în părțile blânde, cuvintele sunt atât de…” Colin se luptă pentru o descriere. „Te-au lovit puternic cu conținutul lor. Nu este neapărat negativ, dar este multă greutate implicată. Din punct de vedere al conținutului, cred că acesta este cel mai greu album pe care l-am făcut. Este greu ca unghiile în felul său frumos, poetic.”

Amenra este cu adevărat un ritual în sine, o experiență vizuală și audio de neratat.

Amenra – © Stefaan Temmerman

UPDATE 23.11.2023

PRIMELE 900 DE BILETE DE CAMPARE & PREGĂTIRI SECUNDARE DE CAMPARE

Odată cu terenul extins al festivalului, numărul crescut de trupe și scara generală masivă a producției, cea de-a zecea ediție a Rockstadt Extreme Fest va beneficia și de un loc de camping mai mare.

Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, 2024 va avea două zone de campare. Primul site, Campingul Extrem, este situat foarte aproape de intrarea în festival și este aceeași zonă folosită în edițiile precedente, așa că ar trebui să fie familiară pentru mulți. Vă rugăm să rețineți că această zonă va fi limitată la o capacitate de 900 de persoane. Cu toate acestea, o zonă de camping mult mai mare este în pregătire pentru 2024, situată la aproximativ 2 km de zona festivalului. Mai multe informații despre asta foarte curând!

Ca întotdeauna, este de la sine înțeles că întregul camping va avea toate elementele esențiale necesare: dușuri, toalete, apă caldă curentă, totul între ele.

Momentan lansăm 900 de bilete pentru Campingul Extrem, la prețul de 150 de lei (30 de euro), disponibile pe toată durata sejurului festivalului. Nu vor exista bilete de o zi pentru niciunul dintre locurile de camping.

FOARTE IMPORTANT: Fiecare bilet este nominal și asigură accesul unei singure persoane pe terenul de camping. Biletul nu va asigura accesul pe cort pentru mai multe persoane, indiferent de numărul sau capacitatea cortului dumneavoastră!

Biletele sunt acum în vânzare și ne așteptăm să se epuizeze rapid. Când se întâmplă acest lucru, fiți siguri că vom putea elibera toate informațiile și biletele pe al doilea camping.

Între timp, lucrăm la furnizarea de navete locale și opțiuni alternative de cazare pentru anul viitor. Mai multe despre asta, în curând.

UPDATE 16.11.2023

Noi nume anunțate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024: OPETH cu un setlist ales de fani / LEPROUS / BRUTUS / TEXTURES / NAPALM DEATH / CANCER BATS / GUTALAX / MISERY INDEX / STRIGOI.

Până la acest moment, așa arată line-up-ul festivalului:

KREATOR / AMON AMARTH / OPETH / DIMMU BORGIR / EXODUS / ABBATH performs IMMORTAL / LEPROUS / DARK TRANQUILLITY / KK’S PRIEST / PARADISE LOST / THE AMITY AFFLICTION / THE HALO EFFECT / WHITECHAPEL / DEICIDE / MY DYING BRIDE / AMENRA / NAPALM DEATH / INSOMNIUM / KVELERTAK / BRUTUS / CONVERGE / TEXTURES / BURY TOMORROW / DARK FUNERAL / CATTLE DECAPITATION / SUFFOCATION / THE BLACK DAHLIA MURDER / ORDEN OGAN / HO99O9 / VENOM INC / ABORTED / GOD IS AN ASTRONAUT / COMBICHRIST / GUTALAX / EMMURE / IMMINENCE / ARMORED SAINT / AFTER THE BURIAL / 1349 / MASSACRE / COMEBACK KID / STONED JESUS / DESTROYER 666 / MAYBESHEWILL / GAEREA / SATURNUS / CANCER BATS / TOXIC HOLOCAUST / INCANTATION / HUMANITY’S LAST BREATH / NANOWAR OF STEEL / MISERY INDEX / BODYSNATCHER / HAVOK / DARKEST HOUR / ARKONA / BIPOLAR ARCHITECTURE / DOPELORD / STRIGOI / THE DEVIL’S TRADE / DEVIL MASTER / SLOPE / SHY, LOW.

UPDATE 26.10.2023

Ține-ți-vă bine! A durat ceva timp, dar ne ținem promisiunile și vă anunțăm cele mai recente adăugări la programul nostru Rockstadt Extreme Fest pentru cea de-a 10-a aniversare. Nu veți dori să ratați asta!

Îi prezentăm pe KREATOR, AMON AMARTH și DIMMU BORGIR cu trei spectacole foarte speciale și multe alte acte uluitoare pentru a se alătura grupului nostru epic, pentru că vrem să oferim exact experiența cu care te-ai obișnuit deja la Rockstadt: în curând 100 de trupe, pentru 5 zile de rock și metal, pe cele 3 scene în aer liber.

De asemenea, sunt anunțați și:

ABBATH cu setlist IMMORTAL / ABORTED / AMENRA / ARMORED SAINT / BODYSNATCHER / COMBICHRIST / CONVERGE / DARK TRANQUILLITY / DARK FUNERAL / DEICIDE / DOPELORD / DARKEST HOUR / EMMURE / EXODUS / GOD IS AN ASTRONAUT / KK’s PRIEST / HAVOK / HUMANITY’S LAST BREATH / IMMINENCE / MAYBESHEWILL / NANOWAR OF STEEL / ORDEN OGAN / SATURNUS / SLOPE / THE AMITY AFFLICTION / THE HALO EFFECT / WHITECHAPEL

Împreună cu noile nume anunțate, noul val de bilete a ajuns la 850 de lei (aproximativ 170 €) pentru experiența de 5 zile, 100 de trupe și 3 scene în aer liber! Dar rețineți, doar un număr limitat este disponibil la acest preț.

ZERO TAXE și FĂRĂ COMISION la achiziția biletelor.

Cea de-a 10-a aniversare a Rockstadt Extreme Fest se pregătește să fie monumentală. Și totul în perioada 31.07 – 04.08 2024 lângă Cetatea Râșnov!

UPDATE 22.10.2023

Trio-ul ucrainean de prog-stoner Stoned Jesus a ținut prima lor repetiție de la invazia rusă la mijlocul lunii iulie 2022. A fost un moment numit de trupă drept „suprareal” și în mod justificat – ritualul obișnuit al trupei de a repeta fiind făcut imposibil din cauza războiului. Membrii lui Stoned Jesus — Igor Sydorenko (voce/chitară), Sergii Sliusar (bas) și Dmytro Zinchenko (tobe) — au surprins momentul pentru canalele lor de socializare. Pe fețele lor se vede un zâmbet larg de sfidare și satisfacție. Indiferent de ravagiile și distrugerea făcute asupra patriei lor, Stoned Jesus avea să cânte mai departe. A fost reluarea unei cariere muzicale zădărnicite temporar, dar neînvinsă de rău.

Din 2009, Stoned Jesus a fost văzută ca una dintre principalele forțe ale Ucrainei în heavy rock. Sydorenko, un veteran al scenei muzicale ucrainene, a format trupa după ce a compus niște riffuri grele și furioase care aveau să devină piesa „Occult”. El s-a hrănit cu influențele sale Black Sabbath și Led Zeppelin și în curând către Electric Wizard și Sleep, două trupe care stăpâneau arta greutății îndrăznețe, creând astfel un șablon sonor pe care să-l respecte.

Trupa a fost numită inițial „Stoned Jesus from the Outer Space”, dar a fost scurtată la mult mai clar Stoned Jesus. Numele a fost tăiat din necesitate – Sydorenko a vrut să legitimeze trupa imediat. „Mi-am dat seama că acest lucru poate cauza unele probleme”, a spus el pentru revista web Psychedelic Baby în 2010. „Atunci, unii oameni nu ar lua muzica noastră în serios. Nu mă deranjează glumele și să mă distrez, dar muzica este întotdeauna cel mai serios lucru pentru mine.”

Au urmat două domo-uri înainte de LP-ul de debut al lui Stoned Jesus, First Communion din 2010. Înregistrată în două ore, First Communion a fost o ofrandă promițătoare care a poruncit cu capul în lumea rock-ului heavy, cu trei melodii depășind marcajul celor zece minute pentru un efect hipnotic. Albumul a fost reeditat în cele din urmă în 2020, prezentându-l unui nou grup de fani. Seven Thunders Roar a urmat în 2012 și a inclus „I’m the Mountain”, un gem epic de 16 minute care de atunci a devenit un element de bază live. Albumul a introdus, de asemenea, chitară acustică și abordări vocale mai blânde de la Sydorenko.

UPDATE 20.10.2023

Obsidian… întunecat, reflectorizant și negru: este o descriere destul de decentă a muzicii pe care Paradise Lost a făcut-o în ultimii 32 de ani, chiar dacă cele mai rezistente trupe de metal britanice au refuzat cu stoicitate să fie fixate la o formulă ușor de definită. Forțat de pofta de creativitate și de un devotament puternic față de greutatea obsedantă, Paradise Lost a sfidat șansele, revenind mai puternic ca niciodată în ultimul deceniu.

„Ne descurcăm foarte bine acum”, spune chitaristul și co-fondatorul Greg Mackintosh. „Ultimele albume au fost bine primite și am urcat treptat înapoi în capul listelor festivalurilor. Dar pentru mine, mă gândesc la asta mai mult în ceea ce privește a fi relaxat și mulțumit. Este un moment bun pentru a fi în Paradisul Lost.”

Formată în Halifax, West Yorkshire, în 1988, Paradise Lost au fost candidați puțin probabil pentru gloria metalului când s-au strecurat din umbră și s-au infiltrat în subteranul Regatului Unit. Dar nemulțumiți să creeze un întreg subgen cu capodopera Gothic și nici cu cucerirea curentului principal al metalului cu puterea sclipitoare a Draconian Times din 1995, ei au trecut ulterior cu pricepere și grație mai multor granițe ale genurilor, evoluând prin albumele alt-rock One Second și Host la grandoarea musculară, dar ornamentată a filmelor Faith Divides Us – Death Unites Us și Tragic Idol (2012), cu finețea nonșală a marilor maeștri. Ultimele două albume ale trupei – The Plague Within (2015) și Medusa (2017) – au văzut o revenire mult celebrată la gândirea brutală, la old school, prin doi monoliți zdrobitori la moartea cu încetinitorul și înfrângerea spirituală. Aclamată în mod constant ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe live din metal, Paradise Lost sosește în acest nou deceniu ca veterani, legende și figuri venerate pentru mai multe generații de metalești sumbrii. În conformitate cu refuzul lor fără greșeală de a oferi ceea ce s-a așteptat, 2020 aduce una dintre cele mai diverse și mai devastatoare creații ale trupei de până acum.

UPDATE 18.10.2023

My Dying Bride este o trupă engleză veterană de doom și gothic metal, cunoscută pentru compoziții serpentine, atmosfere întunecate și tulburătoare, înregistrări frumos produse și prezență pe scenă. Deși au început ca o trupă de death metal „mai lentă decât de obicei”, cu înregistrări brutale, cum ar fi As the Flower Withers din 1993 și Turn Loose the Swans, natura lentă, întunecată și tulburătoare din punct de vedere atmosferic a înregistrărilor lor ulterioare, cum ar fi The Light at the End of the World din 1999 și The Dreadful Hours din 2001 au fost investite atât cu teme clasice, cât și romantice, având și nuanțe de gothic metal. Au fost, de asemenea, o influență primordială asupra celui de-al doilea val de doom metal alături de Anathema și Paradise Lost, așa-numitul „Peaceville Three” (toate trei trupe erau semnate cu casa de discuri la acea vreme). Aclamatul album A Line of Deathless Kings din 2006 a introdus o nouă formă de rock acustic doom, în timp ce A Map of All Our Failures din 2012 a readus în prim-plan vuietul chitarelor electrice. Până când au lansat Feel the Misery din 2015, doom metalul din secolul 21 era singurul sunet în dovadă.

În 1990, în Halifax, Anglia, My Dying Bride s-a reunit când chitaristul Andrew Craighan și bateristul Rick Miah s-au despărțit de Abiosis și s-au alăturat vocalistului Aaron Stainthorpe și chitaristului Calvin Robertshaw. După ce au lansat un demo cu patru cântece la doar șase luni de la formare, au atras atenția micuței case independente franceze Listenable Records, care a lansat single-ul lor de debut de 7 inchi „God Is Alone”. Discul și-a vândut rulajul de presă aproape instantaneu și a impresionat suficient de mult Peaceville pentru a-i semna. Îndepărtarea lor de death metal a avut loc la lansarea debutului lor, în 1992, As the Flower Withers, dar sunetul lor a continuat să evolueze, devenind mai lent, mai capricios și mai tragic poetic. Înregistrări ulterioare, cum ar fi The Angel and the Dark River din 1995, conceptul experimental din 1998 34,788%… Complete și The Dreadful Hours din 2000 le-au cimentat locul.

UPDATE 18.10.2023

40% din numărul total de abonamente au fost deja vândute pentru ediția din 2024 a Rockstadt Extreme Fest!

UPDATE 16.10.2023

Nou prag pentru abonamentele la Rockstadt Extreme Fest este de 850 lei / 170 euro.

UPDATE 16.10.2023

Massacre a fost înființată în 1985 de Allen West, Mike Borders și Bill Andrews și în curând li s-au alăturat Kam Lee și Rick Rozz. S-au desființat în 1987, când Rick Rozz, Terry Butler și Bill Andrews s-au alăturat Death. S-au reformat în 1990, când Kam Lee l-a convins pe Rick Rozz să se întoarcă, iar lor li s-au alăturat Joe Cangelosi și Butch Gonzalas pentru a înregistra demo-ul The Second Coming. La scurt timp după aceea, Terry și Bill au părăsit Death și s-au reformat împreună cu Kam și Rick pentru a înregistra albumul de debut From Beyond. Trupa și-a lansat albumul de debut From Beyond în 1991, urmat de un EP Inhuman Condition – un an mai târziu (cu Cronos de la Venom). După care trupa s-a despărțit din nou în 1992.

Rozz a reformat trupa în 1993 și a lansat un nou album Promise în 1996. Lee a declarat acest lucru într-un interviu: „Cu toate acestea, în timp ce eram în studio, mi-am dat seama că acest material a fost un rahat și, în timpul post-producției, am renunțat și am plecat! Acest lucru a fost înregistrat în 1994.”

Promisiunea a fost foarte prost primită. Acest lucru a dus la desființarea permanentă a grupului la scurt timp după lansare.

Massacre a fost reformată pentru 23 de spectacole europene în octombrie/noiembrie 2007, cu Denial Fiend în deschidere. Această versiune de Massacre a inclus 3/5 din line-up-ul Inumane Condition. Kam Lee, Terry Butler și Steve Swanson cu Curt Beeson și Sam Williams de la Denial Fiend completând tobe și chitară. Aceasta nu a fost o reuniune permanentă a Massacre. Turneul a fost cunoscut sub numele de „Massacre Re-Animated Tour”.

Turneul „Massacre Re-Animated” a continuat în 2008, atât în ​​Europa, cât și în SUA, sub forma unui „turneu de festivaluri”, și s-a încheiat pentru spectacolul final la Festivalul în aer liber Wacken din Germania în 2008.

După ce a părăsit trupa Denial Fiend în ianuarie 2009, Kam Lee a anunțat planurile de a continua Massacre cu o formație complet nouă; totuși, din cauza plângerilor foștilor membri care nu doreau ca Kam să continue cu trupa sau să folosească numele trupei – în cele din urmă a decis că este mai bine să nu continue cu formația.

Kam Lee continuă totuși în death metal în trupa sa Bone Gnawer și în trupa The Grotesquery, precum și în alte câteva proiecte. Fanii pot vedea trupele și proiectele sale pe MySpace.

În 2019, Massacre s-a reformat din nou, cu trei sferturi din formația originală, Rick Rozz, Kam Lee, Michael Borders și bateristul Mike Mazzonetto și au anunțat mai multe concerte și spectacole în SUA, în Europa, America de Sud și Puerto Rico.

UPDATE 12.10.2023

Într-o ținută versatilă de heavy metal norvegiană, imnurile de petrecere Valhalla ale lui Kvelertak se inspiră la fel de mult din surse precum punk, NWOBHM, hardcore și rock clasic, precum black metalul scandinav tradițional. Apărând în 2010, odată cu aclamatul lor debut eponim, trupa nu a pierdut timp în a fi difuzată la radiourile din țara lor natală. După ce și-a asigurat mai multe Spellemannprises (echivalentul norvegian al unui premiu Grammy), Kvelertak s-au concentrat în altă parte, cu Meir din 2013, Nattesferd din 2016 și Splid din 2020, atrăgând și public european și american.

Sextetul autodescris „black ‘n’ roll” Kvelertak („Chokehold”) s-a format în 2007 în Stavanger, al treilea oraș ca mărime din Norvegia ce găzduiește mai multe trupe populare de gothic metal. Cu toate acestea, sunetul lui Kvelertak nu ar fi putut fi mai diferit. Fuzionarea sunetului punk ‘n’ roll crud iniţiat de oameni ca Turbonegro cu furia aspră şi strigătoare a black metalului nu a fost o idee nouă – fusese deja făcută cu mare succes de tovarăşii norvegieni Satyricon – dar aceasta a fost, probabil, prima dată când a fost încercată de o trupă de „băieți obișnuiți”, care nu aveau deja la bază idiomul black metal. Un demo timpuriu, Westcoast Holocaust, și turneele constante le-au adus o bază de fani devotați, iar în 2010 și-au lansat albumul de debut omonim.

Înregistrat de Kurt Ballou de la Converge și lansat de Indie Recordings din Oslo (și mai târziu de End în SUA), Kvelertak a fost un hit global surpriză, cu versurile sale toate în norvegiană. Criticii au lăudat sunetul de baros al trupei și prospețimea amestecului lor de genuri, iar albumul a fost de aur, dând grupului două premii Spellemann (grammy norvegiene) și ducând la o înțelegere cu Sony Music din Scandinavia și cu fabrica masivă de metal Roadrunner în restul lumii, deschizându-le unui public global.

UPDATE 10.10.2023

Mai mereu, muzica este o poartă către o altă lume. Cheia de la o poartă pe care nimic altceva nu o poate deschide. Muzica, în esență, este o armă pentru a distruge zidurile pe care le-am construit în jurul nostru – iar melancoliștii finlandezi de metal Insomnium sunt printre cei mai puternici deținători ai săi. A noua capodopera a lor, „Anno1696”, ne duce adânc într-un trecut întunecat și supărător din Europa de Nord. Aceasta este o epocă a tulburărilor. Epoca marii foamete din Nord. Vânătoarea de vrăjitoare este în plină desfășurare în toată Europa, iar procesele înfiorătoare ale vrăjitoarelor au ajuns chiar și în peisajele îndepărtate și maiestuoase ale Finlandei și Suediei.

Însoțite de o poveste sumbră scrisă de liderul Niilo Sevänen însuși, Insomnium evocă încă o dată un manifest de durere și speranță din pământul finlandez mereu fertil și melancolic.

Fondată în 1997 în orașul Karelian Joensuu, Insomnium a câștigat pentru prima dată recunoașterea în 2002 cu debutul lor „În sălile trezirii”. Au urmat „Above the Weeping World” (2006) sau capodopera melancolică „One for Sorrow” (2012), finlandezii surprinzând pe toată lumea cu EP-ul lor sublim, frumos și dureros, „Argent Moon” în 2021. „Am găsit propriul nostru „ceva” și acel sunet care ne definește, dar totuși nu vrem să ne repetăm ​​și să facem același album din nou și din nou,” subliniază Niilo Sevänen. „Cu fiecare membru nou am evoluat puțin, deoarece toți acești muzicieni incredibil de talentați și-au adus propria lor magie. Dacă cineva a crezut că ne-am îmblânzit cu Argent Moon EP”, cred că „Anno 1696” arată că a mai rămas același spirit vechi.”

UPDATE 05.10.2023

Oferta actuală privind prețul abonamentelor de 750 lei / 150 euro se prelungește până la data de 15.10.2024.

UPDATE 05.10.2023

Un megalit al death metalului underground, Incantation, a cărui asociere cu scena din New York, în afară de pionierii genului, se îndreaptă într-un nou capitol. Totodată exact la originile lor, trupa a asistat și a experimentat fluxul și refluxul scenei pe care au ajutat-o ​​să creeze.

Fie din cauza sprijinului lor, oferind unora prima lor experiență de turneu. Sau a avea asta echivala să cântați cu o astfel de gamă de muzicieni și trupe în și în afara granițelor trupei. Cu 10 albume de studio, videoclipuri chiar și o reclamă TV. Numeroase lansări fiind sub formă de casete demo, 7 inchi, LP, CD dedicată rămâne valabilă cu efort neobosit. Hall of Fame, Top 10 liste care își onorează discografia prin publicații, internet și radio.

După ce a adunat suporteri și fani pe tot parcursul călătoriei de 25 de ani. Cercuri dedicate tuturor/specifice epoci sau primei întâlniri pentru un anumit public. Incantation a zdrobit locurile, festivalurile și cluburile cu participarea lor turbată. Din America de Nord, Centrală și de Sud. Canada, Europa, Scandinavia, Australia sau Japonia au primit cu toții infernul care le-a pârjolit pământurile.

UPDATE 01.10.2023

Cunoscuți pentru stilul lor de performanță abraziv și de confruntare asemănător cu cel al Death Grips combinat cu zgomotul punk al unor ținute precum Black Flag, Ho99o9 este un grup hip-hop alternativ cu sediul în Los Angeles, California. Pronunțat „horror”, Ho99o9 găsește intersecția dintre noise și rap prin explorarea producției distorsionate, teme lirice urâte și implementarea ocazională a mârâielilor și blastbeat-urilor death metal pe albume caustice precum SKIN din 2022.

Ho99o9 a fost format în Newark, New Jersey în jurul anului 2012. Proiectul a fost început de către liderii grupului, theOGM și Eaddy, care au fost amândoi implicați inițial într-un act artistic colectiv cunoscut sub numele de NJstreetKLAN. De-a lungul adolescenței, perechea a dezvoltat un interes profund înrădăcinat pentru artiștii de pionierat ai hip-hop-ului, cum ar fi Bone Thugs-N-Harmony și DMX. În cele din urmă, au început să participe la spectacole punk underground din zona Brooklyn, absorbind nebunia discordantă a unor acte precum Cerebral Ballzy, Death Set, Ninjasonik și Japanther. Ei au inventat termenul „Ho99o9” după ce au înregistrat prima lor piesă. Folosind inițial numele pentru versiunea instrumentală a ceea ce avea să fie prima lor melodie, „Bone Collector”, duo-ul a decis ca acest cuvânt ar fi mai bine să se potrivească cu viziunea lor pentru întregul proiect în sine; în cele din urmă au decis să introducă câteva cifre în locul literelor selectate pentru a evita ca în căutările online să apară alți artiști cu nume similare. Ho99o9 a lansat apoi o serie de single-uri și EP-uri în anii următori, câștigând renume de ambele maluri ale Atlanticului în 2014 și 2015. Lansări precum Mutant Freax și Horrors din 1999 au atras atenția diverșilor DJ de la BBC Radio 1; dar abia după lansarea mixtape-ului lor Dead Bodies in the Lake, împreună cu turneele extinse (cu producătorul Santigold Ian Longwell la tobe), au început cu adevărat să dezvolte un cult.

UPDATE 27.09.2023

În spatele giulgiurilor negre de obscuritate și dezolare, cei de la GAEREA își propun odele în vâltoare de agresivitate și frumusețe. Ieșită din epoca pandemiei până la tot ce așteaptă umanitatea în continuare, hoarda portugheză rămâne în prima linie a următoarei generații de metal extrem. Cu un EP și două albume la activ, GAEREA s-a distins rapid de miile de trupe care trudesc în underground. Pregătindu-și sunetul dintr-o rețetă de explozie de metal negru amestecat cu un strop de dor reflectorizant, mulți adepți ai artelor întunecate li s-au alăturat. Odată cu apariția celui de-al treilea album de lungă durată, Mirage, aceste cifre vor crește cu siguranță.

Metalul subteran în sine este o fiară ciudată și ciclică. Tendințele vin și tendințele pleacă. Dar în niciun moment din istoria genului nu am fost martori la ceea ce s-a întâmplat lumii în 2020. GAEREA a întâmpinat această provocare lansând cel de-al doilea album, intitulat potrivit Limbo, fiind primit foarte bine la nivel mondial. Între timp, ei au descoperit suspendarea totală a vieții interactive, așa cum se știa anterior a fi terenul de reproducere perfect pentru crearea și realizarea ulterioară. Așa cum detaliază principalul compozitor al trupei, „Am pierdut doi ani prețioși din viața mea, ani pe care aș fi preferat să-i petrec în turnee și să mă dezvolt ca artist. Dar au fost cruciale pentru noi, în acești ani, pentru că nu prea multe trupe au rămas relevante și productive. Pandemia ne-a dat timp să facem cea mai bună lansare posibilă. Toate shooting-urile promoționale, interviuri, videoclipuri, toți am avut timp să ne pregătim pentru tot. Mirage a fost produsul unei inspirații bruște. Părțile de bază au fost scrise în aproximativ două săptămâni.”

UPDATE 25.09.2023

Devil Master din Philadelphia scuipă în fața lucrurilor convenționale de când s-au format în 2016, cu marca lor brută și răsucită de death rock care întâlnește black metal punk haos. Manifestations este o compilație a catalogului complet al DEVIL MASTER, două demo-uri sold out din 2016 și 2017 (S/T și Inhabit the Corpse); remixat, remasterizat și sună mai răuvoitor decât înainte; plus disponibile pe vinil împreună pentru prima dată. Versiunea în vinil a demo-ului auto-intitulat a fost lansată inițial pe America’s Leather Doomsday Records.

Acum, în 2019, DEVIL MASTER se revendică drept una dintre cele mai veninoase și întortocheate entități din underground cu debutul lor infernal, Satan Spits on Children of Light. Albumul, înregistrat, mixat și masterizat de Arthur Rizk (POWER TRIP, MAMMOTH GRINDER, OUTER HEAVEN și multe altele) zguduie chiar porțile iadului cu o doză ticăloasă de haos punk infuzat de black metal. Combinând oțelul VENOM, furia primilor ani ai lui BATHORY și natura crudă și fără compromisuri a notoriului GISM, Satan Spits on Children of Light îl vede pe DEVIL MASTER ieșind din mormânt și atingând noi culmi blasfemice. Cedează-te în fața panicii satanice și ascultă-ți Stăpânul diavol!

UPDATE 23.09.2023

Destroyer 666 a fost înființată în mai 1994, de fostul chitarist și compozitor CORPSSE MOOLESTATION / BESTIAL WARLUST, KK Warslut. După un an, DESTRÖYER 666 a înregistrat „Violence is the Prince of this World” cu invitați din legendele australiane Bullet-Eater (EX-HOBB’S ANGEL OF DEATH) și Matt „Skitz” Sanders (DAMAGED). Acel album a devenit de atunci un favorit underground foarte căutat.

În octombrie 1996, și acum cu o formație cu normă întreagă formată din Bullet-Eater la bas, Shrapnel la chitară principală, Howitzer la tobe și KK Warslut, DESTRÖYER 666 a început să lucreze la al doilea album „Unchain the Wolves”, care și-a depășit predecesorul cu imnuri brutale și thrash epic al morții, cuprinzând natura agresivă a „War Metal” australian și măreția bombastică a lui BATHORY.

Odată cu părăsirea trupei de către Howitzer la sfârșitul lui ’97, tobelele au fost preluate de către Deciever. Cu viteza lui fulgerătoare, a dat trupei o nouă injecție de putere. Cu acest line-up trupa a înregistrat primul 7″, „Satanic Speed ​​metal”.

De aici, DESTRÖYER 666 a început să scrie material pentru următorul album „Phoenix Rising”. Albumul a fost înregistrat în iunie/iulie ’99 la studioul Back Beach Australia. Bullet-Eater a părăsit trupa după înregistrare, iar DESTRÖYER 666 l-a înrolat pe S. Berserk să se alăture la chitară bas. „Phoenix Rising” s-a dovedit a fi un alt pas înainte pentru grup și, pe baza acelui album, DESTRÖYER 666 s-a mutat în Europa și au fost invitați să cânte festivalul Mind Over Matter (AT), 2heavy4u Festival (SE), Fuck the Commerce (DE), Wacken Open Air (DE), Under the Black Sun (DE), Stonehenge Festival (NL), Dynamo Open Air (NL, din păcate anulat), precum și un turneu european complet cu IMMOLATION, DECAPITATED AND DERANGED.

UPDATE 19.09.2023

Comeback Kid, o formidabilă trupă hardcore punk canadiană, a apărut în Winnipeg, Manitoba, în martie 2001. Formația este compusă din vocalistul Andrew Neufeld, chitariștii Jeremy Hiebert și Stu Ross, basistul Chase Brenneman și bateristul Loren Legare. Pe parcursul traiectoriei lor de impact, Comeback Kid a introdus șapte albume de studio și o colecție impresionantă de șaptesprezece videoclipuri muzicale. Cea mai recentă ofertă a acestora, „Heavy Steps”, a apărut în ianuarie 2022.

Fondat de Andrew Neufeld și Jeremy Hiebert, care au făcut parte anterior din Figure Four, Comeback Kid a luat ființă odată cu adăugarea lui Scott Wade și Kyle Profeta, conceput inițial ca un proiect secundar. Numele trupei, inițial „The Comeback Kid”, a fost inspirat de un titlu de ziar despre revenirea jucătorului de hochei Mario Lemieux în NHL. Grupul a lansat un demo cu șase melodii în ianuarie 2002, ducând la semnarea lor cu Facedown Records în august același an.

Lansarea piesei „Turn It Around” în 2003 a marcat începutul turneului extins al lui Comeback Kid în America de Nord și Europa. În mod remarcabil, au cântat pe scenele la festivaluri hardcore punk influente precum Hellfest și festivalul Posi Numbers. „Wake the Dead”, albumul lor de debut cu Victory Records, a fost lansat în februarie 2005. După un turneu susținut, Scott Wade a plecat, ceea ce a dus ca Neufeld să preia funcțiile vocale. Această tranziție a fost urmată de crearea celui de-al treilea album al lor, „Broadcasting”.

Au urmat turnee ulterioare după lansarea „Broadcasting”, culminând cu susținerea Rise Against într-un turneu din America de Nord și participarea la turneul „Never Say Die” prin Europa cu Parkway Drive. După o scurtă pauză în 2007, basistul Kevin Call a plecat pe cale amiabilă, înlocuit de Matt Keil.

UPDATE 14.09.2023

De-a lungul existenței lor, Cattle Decapitation din San Diego s-au transformat dintr-un proiect secundar dezbrăcat, care susține drepturile animalelor, trupa secundară de gore-grind a lui Locust, într-o trupă de death metal cu drepturi depline. Apărând la sfârșitul anilor ’90, cu un atac sonic punitiv care a evocat contemporani zdrobitori de decibeli precum Carcass și Cannibal Corpse, grupul a semnat în cele din urmă cu Metal Blade Records și, din punct de vedere muzical, a preluat mai mult un sunet death metal profesionist în ieșiri notabile precum Monolith of Inhumanity (2012) și Death Atlas (2019), păstrând în același timp poziția lirică originală pro-vegetariană/gore-orientată. Cel de-al zecelea album al trupei, Terrasite, a apărut în 2023.

Cattle Decapitation s-a format în San Diego în 1996. Formația a avut inițial pe David Astor la bas și pe Gabe Serbian la tobe – ambii erau atunci și membri ai Locust – precum și un chitarist/vocalist necunoscut, care ar fi dispărut fără ca ceilalți membri să știe nimic despre acest lucru. Căutând un înlocuitor la voce, grupul a apelat la Travis Ryan, care de fapt cânta la tobe pentru o altă trupă de metal din San Diego, Strangulation, pe lângă faptul că a fost vocalist într-un grup de gore metal numit Anal Flatulence. Cu Ryan la bord, Astor a trecut de la bas la tobe, iar Serbian a trecut de la tobe la chitară. Acest grup a lansat rapid două albume, LP-ul Human Jerky (pe eticheta din Nevada Satan’s Pimp) și CD/LP-ul Homovore.

Apoi, au fost cooptat un basist, Troy Oftedal, cu care au înregistrat al treilea album, To Serve Man, lansat în toamna anului 2002 pe Metal Blade, o mișcare care i-ar expune unui public mai orientat spre death metal (cum ar fi spre deosebire de cea în principal hardcore/grindcore la care jucaseră înainte).

UPDATE 11.09.2023

Albumul din 2018 al celor de la Bury Tomorrow, Black Flame, i-a catapultat în eșaloanele superioare ale metalului. A fost al treilea album consecutiv al trupei din UK Top 40, cu care aceștia au făcut un turneu impunător, care a culminat cu un spectacol uriaș la emblematicul Roundhouse din Londra. Dar odată cu Cannibal, trupa a făcut un alt salt înainte. Pentru a-l înregistra, trupa s-a reunit cu producătorul Black Flame Dan Weller (Enter Shikari, Young Guns), în timp ce mixarea și masterizarea au fost finalizate de Adam „Nolly” Getgood și Ermin Hamidovic, echipa de vis din spatele Holy Hell a Architects.

Cel mai recent și al șaptelea album de studio al lor, „The Seventh Sun” este o dovadă a legăturilor și a credinței necesare pentru a se modela o nouă realitate, un nou sunet și un nou viitor.

Dacă single-urile de sine stătătoare Death (Ever Colder) și Life (Paradise Denied), lansate cu puțin mai mult de o lună între ele la începutul acestui an, au dat o primă privire asupra a ceea ce se află înuntru, atunci The Seventh Sun echivalează cu sosirea glorioasă la o destinație în această nouă eră. Nu este destinația finală a lui Bury Tomorrow, trebuie să înțelegeți, ci una care ambele încapsulează perfect prezentul lor revigorat, oferind în același timp indicii tentante asupra unui viitor nescris.

Aceasta nu este o fiară îmblânzită, ci mai degrabă una cu dinții și ghearele ascuțite, intenționată să ucidă cu precizie țintită, mai degrabă decât cu lovituri copleșitoare. Reconcentrată, dar nu mai reținută, paleta sonoră extinsă a lui The Seventh Sun oferă melodii înalte, stratificate cu atmosferă texturată, acoperind o sălbăticie subiacentă.

UPDATE 08.09.2023

Originar din Berlin și Istanbul, trupa de progresiv post-metal Bipolar Architecture a fost fondată de Sarp Keski și Enes Akovalı în 2020. După ce au petrecut ani de zile pe scena death/black metal împreună, au decis să facă ceva diferit și au înființat această trupă. Mai târziu, odată cu adăugarea lui Marcus Sander și, în cele din urmă, a lui Fatih Kanık, trupa a debutat live și a cântat câteva spectacole internaționale cu albumul de debut „Depressionland”, care a fost lansat de Dunk! Records.

După doi ani petrecuți lansând treptat single-uri, Bipolar Architecture din Berlin sunt în sfârșit gata să-și lanseze albumul de debut și suntem încântați să colaborăm cu ei pentru a face acest lucru! Cu membri ai grupului de death metal Heretic Soul, Bipolar Architecture reprezintă o trecere de la nihilismul strident al fostei lor trupe la un stil care permite mai multe variații și nuanțe, fără a sacrifica intensitatea care i-a condus până în acest punct. Această nouă etapă îi găsește atingând atât post și prog-metal, cu înfloriri de djent, black metal și chiar post-rock spațial, ftoate regăsindu-se în acest mix. Albumul rezultat dezvăluie o creștere impresionantă și o compoziție atent măsurată. Depressionland preia energia și ferocitatea considerabile pe care acești interpreți le posedă și o concentrează într-o manieră care oferă ascultătorilor momente esențiale de răgaz prin peisaje sonore spațioase, maximizând în același timp impactul elementelor sale mai grele.

Chiar și cu angajamentul trupei pentru un sunet mai stratificat intact, inima care bate din Depressionland rămâne agresivitatea brută care i-a motivat în mod clar încă de la fazele muzicale anterioare, mai extreme.

UPDATE 05.09.2023

Titanii norvegieni de black metal 1349 (Official) s-au întors cu mult așteptatul lor al șaptelea album: „The Infernal Pathway”. Albumul promite o călătorie prin haos și nebunie, întuneric și primejdie, teroare și anihilare.

1349 este AURAL HELLFIRE. Acesta a fost și continuă să fie conceptul principal de când trupa a apărut pentru prima dată din cenușa lui Alvheim în 1997. Conceput în jurul membrilor fondatori – vocalistul și fostul baterist Ravn, chitaristul Tjalve și Seidemann la bas – 1349 și-au completat line-upul odată cu adăugarea chitaristului Archaon în 1999 și a legendarului tobar SATYRICON, Frost, în 2001.

Când albumul de debut „Liberation” a fost lansat în 2003, norvegienii au luat lumea cu asalt prin amestecul lor intens de peisaje sonore black metal vechi și agresivitate ultra-rapidă. Au urmat alte atacuri în succesiune rapidă. „Beyond the Apocalypse” (2004) și „Hellfire” (2005) au cimentat reputația trupei ca fiind unul dintre cele mai puternice trupe din scenă.

La plecarea membrului fondator Tjalve, care a decis să se concentreze asupra trupei sale PANTHEON I, 1349 a continuat de atunci ca format din patru, adăugând ocazional chitariști invitați. Turneele extinse au ajutat la creșterea numărului lor masiv de urmăritori atunci când cei patru au deschis show-uri pentru legendele metal reunite CELTIC FROST în America de Nord în 2006.

Demonstrând impresionant că a fi fidel principiilor genului nu înseamnă nostalgie și stagnare, 1349 și-a lărgit paleta sonoră cu „Revelations of the Black Flame” (2009), care a fost mixat de creierul CELTIC FROST, Tom Gabriel „Warrior” Fischer. Acest lucru a inspirat un nou întuneric ambiental din trupă, care a fost explorat în continuare în „Demonoir” (2010).

UPDATE 02.09.2023

Începuturile Arkona datează din 2002, când membrii comunității păgâne locale „Vyatichi”, Masha „Scream” Arhipova și Alexander „Warlock” Korolyov, au decis să formeze o trupă care să reflecte filozofia lor individuală și gusturile muzicale. Trupa, cunoscută la acea vreme sub numele de Hyperborea, era formată din Masha „Scream” Arhipova (voce), Eugene Knyazev (chitară), Eugene Borzov (bas), Ilya Bogatyryov (chitară), Alexander „Warlock” Korolyov (tobe) și Olga Loginova (keyboard), dar abia în februarie 2002 ARKONA a apărut din adâncurile scenei underground a Rusiei.

ARKONA a decis curând să înregistreze câteva dintre cântecele lor păgâne/folk pentru primul lor demo. Înregistrarea a avut loc la CDM-Records Studio în decembrie 2002. Demo-ul a inclus 3 piese – „Kolyada”, „Solntsevorot” (Solstițiu)” și „Rus’” (Rusia). Aceste piese au fost incluse ulterior ca bonus pe albumul live „Zhizn’ vo slavu” (Live for the Great) lansat în 2006.

ARKONA a început să cânte live la începutul anului 2003. Mulți participanți la concert au experimentat trupa pentru prima dată la Festivalul „Yazycheskaya Rus”. Până în vara lui 2003, ARKONA era gata să înregistreze demo-ul lor, dar dezinteresul față de trupă din partea unora dintre membrii săi a văzut-o pe trupă dispărând de pe scenă la fel de repede cum a ajuns. Cu toate acestea, perseverența lui Masha nu avea să se potolească. Continuând pe cont propriu și cu ajutorul membrilor lui Nargathrond, ea a trecut la compunerea de material nou. Colegii ei muzicieni și-au pregătit instrumentele, au citit partiturile și, fără să se uite vreodată înapoi, au înregistrat albumul lor de debut „Vozrozhdenie” (Renaștere) în martie 2004.

„Vozrozhdenie” (Renaștere) a devenit rapid unul dintre cele mai de succes albume de pagan metal slav din toate timpurile. Imediat ce munca de studio a fost finalizată, Masha s-a dedicat creării de noi cântece și până la sfârșitul verii 2004, materialul pentru cel de-al doilea album „Lepta” (Contribuția) fiind finalizat. Cu sprijinul aceluiași line-up, trupa a terminat înregistrările în toamnă.

UPDATE 30.08.2023

Primele bilete sunt acum disponibile ONLINE pentru 31 IUL – 4 AUG 2024, cea de-a 10-a ANIVERARE, la Rockstadt Extreme Fest!

Prețul este de 750 Lei (aproximativ 150€) pentru 5 ZILE, 100 DE trupe și 3 scene în aer liber. Dar doar 2000 dintre ele la acest preț, disponibile până la 1 octombrie 2023, după care prețul crește.
Nu există taxe și 0 COMISION la achiziție. Am reconstruit și reproiectat întregul nostru site web, complet cu sistemul de plăți. Așa că verifică-l, vizitează secțiunea de știri, cunoaște gama și anunță-ne dacă ceva nu este la locul lor.

UPDATE 29.08.2023

Biletele se pun în vânzare de mâine, ora 10!
Doar 2000 de bilete sunt disponibile pentru primul prag de prețuri, cu o mulțime de nume noi și interesante adăugate la line-up, așa că asigurați-vă biletele la cel mai ieftin preț online cât puteți!
De asemenea, din moment ce ne-am obișnuit să facem lucruri nebunești și neașteptate, Rockstadt Extreme Fest 2024 va prezenta nu mai puțin de 100 de trupe, pe 5 zile și 3 etape, toate în aer liber! Ne vedem anul viitor!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Articles

Evenimente viitoare

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) la Arenele Romane, București, 31.05.2024

UPDATE 30.04.2024 Danezii de la Siamese si germanii de la Chakora vor...

Evenimente viitoare

BRUCE DICKINSON The Mandrake Project, Arenele Romane, București, 03.06.2024

UPDATE 17.05.2024 Bruce Dickinson a anunțat astăzi artiștii invitați să cânte în...

Evenimente viitoare

Megadeth @ Romexpo, București, 10.06.2024

UPDATE 29.04.2024 Alaturi de Megadeth, pe 10 iunie la Romexpo, pe scena...

Evenimente viitoare

Coldplay pe Arena Națională din București, 12 și 13 iunie 2024

UPDATE 17.03.2024 EMAA (RO) nu este doar o cântăreață, este o povestitoare....